RG - Rodžer: Meč Rafe i Novaka će biti vrhunski!

Drugi teniser sveta Rodžer Federer izjavio je da će meč između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa biti vrhunski.

Tenis 03.06.2015 | 13:20
RG - Rodžer: Meč Rafe i Novaka će biti vrhunski!

Federer je posle poraza od Stana Vavrinke u četvrtfinalu istakao da još ne zna da li će gledati teniski klasik – 44. epizodu rivalstva Rafole.

U švajcarskom derbiju Vavrinka je pobedio Federera rezultatom 6:4, 6:3, 7:6 (7-4) i obezbedio polufinalni susret sa Žo-Vilfredom Congom.

„Vrhunski meč, svi se nadaju da će videti najveći meč na turniru. Dobra je stvar što su bili blizu u žrebu, to je najbolja šansa da jedan od njih dvojice ode daleko na turniru, do samog finala. Ali, ovo je turnir koji traje dve nedelje i u kojem imate još šest mečeva, tako da svi znamo šta može da se desi na Gren slemu. Možete biti bolesni, povređeni, mnoge stvari mogu da se dese pre toga. Dobro je što je meč sada na programu – nadam se da će biti kvalitetan zbog Rolan Garosa, ali i zbog obojice“, rekao je Federer.

A da li će njihov najveći rival gledati taj susret?

„Ne verujem. Možda, nemam pojma. Ne znam gde ću biti sutra popodne. Mislim da neću gledati na TV-u, ali ko zna – možda“.

Tokom meča protiv Vavrinke duvao je jak vetar, ali Švajcarac ne želi da time pravda današnji poraz.

„Uslovi su bili isti za obojicu. U tenisu uvek jedan pobedi, a drugi izgubi. On je očigledno igrao neverovatno na tom Australijan openu, kao i neke druge mečeve. Ovo nije prvi put da bude ovako sjajan, znamo da to može da izvede. Ovo je veoma dobro za njega, da igra dobro na velikim turnirima poput Rolan Garosa za koji sam uvek govorio da na njemu ima najveće šanse za dobar rezultat. Australija je bila veliko iznenađenje za svakoga, ali Francuzi misle da je ovo mesto na kojem je nabliži pobedi. Za njega je sjajno što je u polufinalu, igrao je sjajno danas“, naveo je on.

Federer je imao četiri brejk lopte u meču sa Vavrinkom – nijednu nije uspeo da realizuje.

„Nisam imao dovoljno veliki uticaj na njegov drugi servis, riternom sam veoma razočaran danas. Ali to ide ’ruku pod ruku’ sa činjenicom da je dominirao sa osnovne linije, tako da niste mnogo poena mogli da osvojite. Uslovi su bili teški, možda je i do toga, mnogo je faktora. Međutim, znam tačno kako Stan servira i tu nema izgovora, jednostavno nisam bio dovoljno dobar danas“, istakao je Rodžer.

Momak iz Bazela sve zasluge za trijumf pripisuje svom velikom prijatelju i rivalu Stanu Vavrinki.

„Stan je bio bolji u važnim poenima i nije mi dozvolio ništa, tako da mu moramo odati priznanje što je danas igrao ovako dobro”, zaključio je Federer.

Komentari / 0

Ostavite komentar