КЛС: Партизан и Мега сигурни и убједљиви!

Кошаркаши Партизана савладали су Тамиша са убедљивих 82:50, без капитена Драгана Милосављевића и Еда Мурића, у 13. колу Суперлиге Србије. Центар Мега Лекса Никола Јокић наставља да помера границе српске кошарке, остварио је индекс корисности 52 у 13. колу Суперлиге.

Кошарка 02.06.2015 | 22:20
КЛС: Партизан и Мега сигурни и убједљиви!

Црно-бели су још у првом полувремену стекли недостижних 15-ак поена предности, па је Душко Вујошевић у наставку одмарао кључне играче, за предстојећи дерби са Црвеном звездом.

Партизан има 12 тријумфа у Суперлиги, један мање од Звезде, која је први дуел добила са 16 поена разлике, па може и у случају пораза да задржи прво место и предност домаћег терена у плеј-офу.

Партизан је у Панчеву предводио Немања Безбрадица са 14 поена, 12 је додао Вања Маринковић уз 8 скокова, Борис Дало је био одличан са 11 поена, 8 ухваћених лопти и 4 асистенције, а 11 поена додао је и Михајло Андрић.

Једини са двоцфиреним учинком у домаћем тиму био је Ивановић са 12 поена, 7 је додао Кесар, а 6 је убацио Манојловић. Тамиш је остао на последњем месту са само једном победом.

Панчевци су добро парирали шампиону на старту меча (10:9), али црно-бели преко Павловића и Далоа праве серију 8:2 и преокрећу на крају првог периода (17:12). Домаћин преко Ивановића смањује заостатак, али кошевима Милутинова Партизан стиже до прве двоцифрене предности после 15 минута игре (27:16).

Црно-бели су наставили да доминирају, разноврсном реализацијом напада повећали су серију на 17:4 те дуплирали разлику у поенима (34:17). У финишу полувремена погађали су и Безбрадица и Ђумић, па је Партизан на одмор отишао са 16 поена предности (41:25).

Вујошевић је и у наставку полувремена имао поверења у играче који иначе имају мању минутажу, па су предност повећавали Маринковић и Глишић, уз подршку искусног Павловића (50:27). У самој завршници периода разиграо се Дало, везао неколико поена, па је Партизан пред последњу четвртину имао огромних 28 поена предности (63:35).

Партизанови "резервисти" су наставили да одржавају ритам меча у корист црно-белих, погађали су редом Андрић, Безбрадица, Маринковић, Ђумић, Тамиш није имао решење, па је разлика прешла и границу од 30 поена.

Јокић је постигао 34 поена (12/13 два, 1/3 три) уз 12 скокова, 4 асистенције и две блокаде у победи над ФМП-ом 96:82.

У победи која је Меги донела пласман у плеј-оф и АБА лигу пратили су га Марко Кешељ са 16 и Кори Вебстер са 13 поена.

Најбољи у тиму из Железника били су Шоковић и Добрић са по 13 поена, док је Гудурић додао 11 уз 6 скокова. Подбацио је Филип Човић са само два коша из игре, уз 7 асистенција и 5 изгубљених лопти.

Коло пре краја регуларног дела сезоне Мега има две победе више од Војводине, која је у понедељак поражена од Црвене звезде.

Тим из Сремске Митровице се у последњем колу састаје управо са Новосађанима.

Коментари / 0

Оставите коментар