KLS: Partizan i Mega sigurni i ubjedljivi!

Košarkaši Partizana savladali su Tamiša sa ubedljivih 82:50, bez kapitena Dragana Milosavljevića i Eda Murića, u 13. kolu Superlige Srbije. Centar Mega Leksa Nikola Jokić nastavlja da pomera granice srpske košarke, ostvario je indeks korisnosti 52 u 13. kolu Superlige.

Košarka 02.06.2015 | 22:20
KLS: Partizan i Mega sigurni i ubjedljivi!

Crno-beli su još u prvom poluvremenu stekli nedostižnih 15-ak poena prednosti, pa je Duško Vujošević u nastavku odmarao ključne igrače, za predstojeći derbi sa Crvenom zvezdom.

Partizan ima 12 trijumfa u Superligi, jedan manje od Zvezde, koja je prvi duel dobila sa 16 poena razlike, pa može i u slučaju poraza da zadrži prvo mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Partizan je u Pančevu predvodio Nemanja Bezbradica sa 14 poena, 12 je dodao Vanja Marinković uz 8 skokova, Boris Dalo je bio odličan sa 11 poena, 8 uhvaćenih lopti i 4 asistencije, a 11 poena dodao je i Mihajlo Andrić.

Jedini sa dvocfirenim učinkom u domaćem timu bio je Ivanović sa 12 poena, 7 je dodao Kesar, a 6 je ubacio Manojlović. Tamiš je ostao na poslednjem mestu sa samo jednom pobedom.

Pančevci su dobro parirali šampionu na startu meča (10:9), ali crno-beli preko Pavlovića i Daloa prave seriju 8:2 i preokreću na kraju prvog perioda (17:12). Domaćin preko Ivanovića smanjuje zaostatak, ali koševima Milutinova Partizan stiže do prve dvocifrene prednosti posle 15 minuta igre (27:16).

Crno-beli su nastavili da dominiraju, raznovrsnom realizacijom napada povećali su seriju na 17:4 te duplirali razliku u poenima (34:17). U finišu poluvremena pogađali su i Bezbradica i Đumić, pa je Partizan na odmor otišao sa 16 poena prednosti (41:25).

Vujošević je i u nastavku poluvremena imao poverenja u igrače koji inače imaju manju minutažu, pa su prednost povećavali Marinković i Glišić, uz podršku iskusnog Pavlovića (50:27). U samoj završnici perioda razigrao se Dalo, vezao nekoliko poena, pa je Partizan pred poslednju četvrtinu imao ogromnih 28 poena prednosti (63:35).

Partizanovi "rezervisti" su nastavili da održavaju ritam meča u korist crno-belih, pogađali su redom Andrić, Bezbradica, Marinković, Đumić, Tamiš nije imao rešenje, pa je razlika prešla i granicu od 30 poena.

Jokić je postigao 34 poena (12/13 dva, 1/3 tri) uz 12 skokova, 4 asistencije i dve blokade u pobedi nad FMP-om 96:82.

U pobedi koja je Megi donela plasman u plej-of i ABA ligu pratili su ga Marko Kešelj sa 16 i Kori Vebster sa 13 poena.

Najbolji u timu iz Železnika bili su Šoković i Dobrić sa po 13 poena, dok je Gudurić dodao 11 uz 6 skokova. Podbacio je Filip Čović sa samo dva koša iz igre, uz 7 asistencija i 5 izgubljenih lopti.

Kolo pre kraja regularnog dela sezone Mega ima dve pobede više od Vojvodine, koja je u ponedeljak poražena od Crvene zvezde.

Tim iz Sremske Mitrovice se u poslednjem kolu sastaje upravo sa Novosađanima.

Komentari / 0

Ostavite komentar