Видео: Ноле је крунисан и прије меча са Рафом!

Новаку четврти пут узастопно титула најбољег на свету! ИТФ титулу светског шампиона додељује на основу наступа током комплетне године, вреднујући пре свега учинке на гренд слем турнирима, али такође у разматрање улазе и резултати у Дејвис купу.

Тенис 03.06.2015 | 13:00
Видео: Ноле је крунисан и прије меча са Рафом!

Окршај са "краљем шљаке" Рафаелом Надалом очекује га у среду у четвртфиналу Ролан Гароса, али ће најбољи тенисер света Новак Ђоковић бити крунисан већ вечерас на традиционалној церемонији у Паризу.

Српски ас ће од Међународне тениске организације ИТФ четврту годину узастопно добити титулу званично најбољег играча на свету. ИТФ титулу светског шампиона додељује на основу наступа током комплетне године, вреднујући пре свега учинке на гренд слем турнирима, али такође у разматрање улазе и резултати у Дејвис и Фед купу.

Поред Ђоковића у Паризу ће бити крунисана и Серена Вилијамс, која ће трећи пут узастопно, а укупно пети пут у каријери, бити проглашена за најбољу.

Ова титула први пут је додељена 1978. године, када су награђени Бјерн Борг и Крис Еверт. Поред Новака, ову награду 2008. године добила је и Јелена Јанковић, а исте године награђен је и Ненад Зимоњић заједно са Данијелом Нестором, за успехе у дубл конкуренцији. Почетком деведесетих година на овај начин је два пута награђивана и Моника Селеш.

Највише пута титулу светског шампиона у мушкој конкуренцији освојио је Американац Пит Сампрас, који је шест пута понео ово ласкаво признање, док је код жена најтрофејнија Немица Штефи Граф, која је у седам наврата била најбоља на свету.

Коментари / 0

Оставите коментар