Video: Nole je krunisan i prije meča sa Rafom!

Novaku četvrti put uzastopno titula najboljeg na svetu! ITF titulu svetskog šampiona dodeljuje na osnovu nastupa tokom kompletne godine, vrednujući pre svega učinke na grend slem turnirima, ali takođe u razmatranje ulaze i rezultati u Dejvis kupu.

Tenis 03.06.2015 | 13:00
Video: Nole je krunisan i prije meča sa Rafom!

Okršaj sa "kraljem šljake" Rafaelom Nadalom očekuje ga u sredu u četvrtfinalu Rolan Garosa, ali će najbolji teniser sveta Novak Đoković biti krunisan već večeras na tradicionalnoj ceremoniji u Parizu.

Srpski as će od Međunarodne teniske organizacije ITF četvrtu godinu uzastopno dobiti titulu zvanično najboljeg igrača na svetu. ITF titulu svetskog šampiona dodeljuje na osnovu nastupa tokom kompletne godine, vrednujući pre svega učinke na grend slem turnirima, ali takođe u razmatranje ulaze i rezultati u Dejvis i Fed kupu.

Pored Đokovića u Parizu će biti krunisana i Serena Vilijams, koja će treći put uzastopno, a ukupno peti put u karijeri, biti proglašena za najbolju.

Ova titula prvi put je dodeljena 1978. godine, kada su nagrađeni Bjern Borg i Kris Evert. Pored Novaka, ovu nagradu 2008. godine dobila je i Jelena Janković, a iste godine nagrađen je i Nenad Zimonjić zajedno sa Danijelom Nestorom, za uspehe u dubl konkurenciji. Početkom devedesetih godina na ovaj način je dva puta nagrađivana i Monika Seleš.

Najviše puta titulu svetskog šampiona u muškoj konkurenciji osvojio je Amerikanac Pit Sampras, koji je šest puta poneo ovo laskavo priznanje, dok je kod žena najtrofejnija Nemica Štefi Graf, koja je u sedam navrata bila najbolja na svetu.

Komentari / 0

Ostavite komentar