Додик Радојичићу понудио кадровање

Председник СНСД-а Милорад Додик рекао је да је потпредседнику СНСД-а Игору Радојичићу понудио да буде потпредседник партије задужен искључиво за кадровска питања, с обзиром да је највећи део његових приговора био управо у вези са овим питањима Додик је напоменуо да је са Радојичићем о томе разговарао јуче.

Република Српска 02.06.2015 | 21:50
Додик Радојичићу понудио кадровање

"Он то још није прихватио, видећемо да ли ће, али нема боље прилике да мењате стање него да прихватите такву позицију", навео је Додик.

Додик је за Радио-телевизију Рерпублике Српске оценио да Радојичић није у праву за већину својих примедби и да није коректан начин на који их износи, али да "у странци не желе да те примедбе и Радојичић остану мимо одлучивања".

Он је напоменуо да је Радојичић веома јасно рекао да остаје у СНСД-у, као и да је на недавно одржаном Сабору СНСД-а аплаузом поздрављено јединство странке.

Додик је истакао да, што се тиче Радојичића, више нема простора за било какву врсту неизвесности, те да је прича око њега непотребно на дневном реду и да превише дуго траје.

Према његовим речима, на јучерашњем састанку са Радојичићем разговарао је и о именовању техничког лица у посланичком клубу СНСД-а, а договорено је да Радојичић именује то лице.

Потпредседник СНСД-а Игор Радојичић потврдио је раније данас да је разговарао са председником СНСД-а Милорадом Додиком и шефом Клуба посланика ове странке у Народној скупштини Републике Српске Радованом Вишковићем и да је постигнут "одређени договор".

Опозиција скреће пажњу са онога шта ради у Сарајеву

Председник Републике Српске Милорад Додик сматра да опозиционе странке у Српској покушавају да "слуде јавност" сталном причом о некој новој скупштинској већини, како би се мање посматрало оно што раде у Сарајеву, а у Српској изазвали одређени проблеми.

Додик је напоменуо да је понашање опозиционих странака у Српској, које као власт на нивоу БиХ делују мимо договора са институцијама Српске, а често и контрапродуктивно интересима Српске, њихово политичко опредељење које је произашло из "полтронства и прихваћеног подаништва".

"Када Бакир Изетбеговић изађе са тезом о БиХ као републици која ће имати пет регија - онда нико не реагује, а СДС реагује својом партијском декларацијом када ми кажемо да хоћемо самосталну Српску, што говори да су они у служби једне политике", истакао је Додик.

Додик је у изјави за Радио-телевизију Републике Српске истакао да СДС сигурно није у служби политике Српске, јер да јесте - био би дио заједничког договора о томе како оснажити Српску, а не би кроз причу о наводној сталној одбрани Републике Српске дошли у позицију да на БиХ пренесу огромне надлежности.

"То смо гледали, исти су ликови - Иванић, Чавић, Босић, Тадић... У периоду од 2001. до 2005. године пренели су готово 80 надлежности на ниво БиХ, а сваког дана су се заклињали у верност Републици Српској", напоменуо је Додик.

Он је подсетио да од 2006. године ниједна надлежност није пренесена, те да народ сада може да види - опозицију која је некада и која би сада преносила надлежности, или актуелну власт Српске која је показала за девет година да упорношћу, издржљивошћу, принципијелним ставом, политичким промишљањем, окупљањем и јединством може да очува Републику Српску.

Говорећи о најавама опозиције у Српској да ће тражити посебну седницу Народне скупштине о случају "снимак", Додик је рекао да ће владајућа коалиција подржати да се расправа о том случају нађе на дневном реду.

"Тема коју су они ставили на дневни ред биће подржана од нас, тако да ће бити довољно гласова за дневни ред. Видећемо ко ће шта рећи на тој седници, али све зависи од тога да ли ће они који предлажу ту тачку дневног реда на адекватан начин припремити материјал достојан расправе на једној скупштини", рекао је Додик.

Он је додао да ће се видети на који начин опозиција посматра парламент, односно да ли је за њих то "збориште и тема за надвикавање или место за озбиљну посланичку и политичку расправу на задату тему".

"Ми ћемо се трудити да буде ово друго", рекао је Додик.

Извор: СРНА

Коментари / 34

Оставите коментар
Name

СДС

02.06.2015 19:54

Који сте ви лопови из "тројног пакта".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

02.06.2015 19:55

Предсједнице народ је уз тебе и Игора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Помози

02.06.2015 20:00

Купи му јос једну јахту.

Name

Сали

02.06.2015 20:01

Сале говори у своје име а не у име народа.

Name

Дрина

02.06.2015 20:08

Ти си потписао прудски споразум гдје БиХ ИМА цетири регије, па није то било прије сто година.

Name

ТРЕБИЊКА

02.06.2015 20:20

ПРЕДИ МАЛО НА ПОРТАЛ ТВОЈИХ ИСТОМИСЉЕНИКА.НАРОД ПОСТЕНИ НЕ УБАЦУЈ У ТВОЈУ ПРИЦУ СТРАНАЦКУ .

Name

рацио

02.06.2015 19:58

Ајде ботови коментаришите. Гдје сте?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

02.06.2015 20:01

Лаки је много нервозан. Даћете ви Игору и г***це само да останете на власти... Узалуд вам труд кмери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

02.06.2015 20:05

Лазовцина корумпирана . Сад једно казе сад друго. Алоооо са тенковима СФОР-а си досао на власт И ти прицас о преносу надлезности .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеле

02.06.2015 20:08

Баја,прочитан си.Само причаш шупље приче.Уморан си.Повуци се и чекај шта ће бити са тобом због огромног лоповлука.Мора цица доћи на колица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

инсајдер

02.06.2015 20:09

МИЛОРАДЕ ГОТОВО СИ! Одговарацес за злоцин над сопственим народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

б.лука

02.06.2015 22:28

Цувао си ти надлезности,за себе и пајде да мозете висе пљацкати народ.а да ниси народ би био пуно богати и зивио би добро,а српска би била исто где и сада.

Name

Логика и антилогика

02.06.2015 20:10

Па Додик игра искљуциво на популизам. Ниста друго. Нормално је да се дрзава мора осназити како би и ентитетима било добро. То је најпростија логика. Дакле, ЕУ неце да преговара са ентитетом, хоце са дрзавом нпр. о извозу неких роба из БиХ. Да би могла прицати са БиХ, онда морају бити неминовно формирани одредјени механизми који це то омогуцит. И управо је то највеца застита српства, јер онај сељак који хоце да извезе своје производе на ино трзисте добије прилику. Да је по Додиковом ригидном свацању застите српства, ти техницки механизми на нивоу БиХ уопсте се не би требали правити, јер као то стити Српску?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

02.06.2015 20:10

МОЗДА СУ И ПРЕНИЈЕЛИ КОЈУ НАДЛЕЗНОСТ НА НИВО БИХ БОЉЕ БИ БИЛО ДА СТЕ И ВИ ИСТО ТО УРАДИЛИ НЕГО СТО СТЕ ДЕСЕТОГОДИСЊЕ БУДЗЕТЕ ПРЕНИЈЕЛИ НА ИНТЕГРАЛ НИСКОГРАДЊУ И МГ МИНД ТАКО ДА У РС ИМА 100 ПОРОДИЦА СТРОГИ МИЛИОНЕРИ А И ПОНЕКИ МИЛИЈАРДЕР ЦРНИ СТЕ ДА ЦРЊИ НЕ МОЗЕТЕ БИТИ НАРОД ВИСЕ НЕМА СТА ЈЕСТИ ЈЕР СТЕ СВЕ ПОКРАЛИ И СТО ЈЕ НАЈГОРЕ КРАДЕТЕ И САДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

бест

02.06.2015 20:16

Ко теби купује та одјела сваки дан да их мјењаш и друга облачиш код биједног народа без марке у џепу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

минхаузен

02.06.2015 20:17

Сматра ли баја да смо малоумни и да знамо веома добро да лаже на ангро, ко је гласао у заједниким органима на нивоу БиХ, нека неко објави стенограме са тих сједница када су преношене надлежности, ко је за шта гласао, тај може да гледа у очи и да лаже. Годинама је био у коалицијама на нивоу БиХ, некад са СДП, некад са СДА, некад са ХДЗ, па нисмо ми малоумни толико колико мисли, манипулатор врхунски, то му се мора признати, а криминал, гдје су кумови, пресуђени, шта је са потјерницом за кумом Милом, даће Бог па ће и његовој самовољи доћи крај, јадни смо ми сви заједно с њим?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

били питон

02.06.2015 20:18

Једини истински политицар, технолог власти, непревазидјени МИЛЕ. Сви остали квазиполитицари му нису ни до кољена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

02.06.2015 20:18

Јадни мој предсједнице до зиме МИЦИЦ на целу владе прави цовјек и странка која је основала РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угљеса

02.06.2015 20:19

Браво предсједнице, Идемо даље опозиција нема никакви вецину то су хуктаци на сове у мраку.да су способни досад би преузели власт.ти се питас Миле српски Путине !

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

02.06.2015 20:19

Напусили се к***а обадвојица,смрадови кога висе зајебавате!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

изгледа

02.06.2015 20:20

Да је Игора купио за фисек јабука ма и за мање

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

02.06.2015 20:20

Да ли се овај горе зове Сале или се само збија Шале

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неша

02.06.2015 20:22

И гузице би дао само да остане на власти , а као не сеча се када је ишао у Сарајево у СДА и фес би ставио да су могли начи велики број .

ОДГОВОРИТЕ
Name

лопужа

02.06.2015 20:27

Ала ће сад Игор да крчми директорска мјеста.Гол лопов до лопова.Пошто Иги директор Електропривреде.Знаш кад ћес ти о томе одлуцивати.Никад љиго

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНАГА НАРОДА

02.06.2015 20:32

Додик је изгубио сваку контролу над оним што свакодневно говори и чини. Самог себе демантује кад каже да неко други, а не он, предлаже и контролише кадровска рјешења. То је једноставно немогуће, јер кад би то тако бло, Радојичић би могао да предложи да неко други буде предсједник СНСД-а, Предсједник Владе итд. Наравно да то није могуће мимо Додикове воље и он је, ако је то уопште тачно, радојичићу понудио оно што је нерално и неизводљиво. Другим ријечима, није му понудио ништа. Независно од тога, Радојичићи је наређено да тај брод који тоне што прије напусти, а кад се то деси, за њим ће поћи још многи прелетачи по принципу "напуштај брод који тоне" и "спашавај се ко може". Живи били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

02.06.2015 20:48

Које лицемјерство.Ко о чему,ку... о поштењу! Не вриједи више трошити ријечи.Офарбани је потрошен!

Name

родјо

02.06.2015 20:44

У потпуности се слазем са коментарима,али ме једно интересује! Како нико из Федерације не оптузује њихове политицаре,вјероватно су код њих постени и некорумпирани.Ако је тамо благостање,предјимо у бољ дијо БХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лакрдија

02.06.2015 20:44

ово је циста лакрдија.незнају ни ста прицају ни ста демантују.ујурту лазу себе,поподне и нас и себе.па њих дан један не дрзи мисао.цудо су невидено.ови це на дно све нас повуци.савез мора јос острије они суу тоталном ногдауну.васковиц и бн требају јос јацу подрску свих.нема спавања док ово не размонтирате,ово је тотални хаос.он намјерно провоцира игора и дрзи га у страху а овај нема рјесење.провоцира га и понизава

ОДГОВОРИТЕ
Name

тодор

02.06.2015 20:57

Он...црногорац??? Ххахаха. Прави Црногорци имају цојство и карактер и Срби су 100%. А игор...намјерно малим словима...не јаки игор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

конспирација

02.06.2015 21:16

Мозда сам параноицан али иза овог посланицког прелетања и акробација дјелује ми као да стоји обрацун мркоњицког клана и осталих додикових тајкуна.Бара се суси и постаје тијесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

02.06.2015 21:22

И додик и радојичић само продају маглу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма дај

03.06.2015 05:03

Хајде цовјеце радите несто за овај народ доста лапрдања глупости прицас има неколико година увијек исто .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милиција

03.06.2015 05:20

Какви смо јадни за два минута мијењамо мисљење осудјујмо Игора а не осудјујемо опозицију која није ниста урадила да Игор истраје. Игор је понудио опозицији доказе криминала али ови ладно одбисе да се ухвате у костац са Бајом. Ми оцекујемо да Игор сам сруси Бају а да опозиција сједи скрстених руку па јели реално Игор је изигран од стране опозиције а онда су усљедили притисци од стране породице ,пријатеља и наравно Баје ста је могао урадити сем овога сто је урадио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЛАВКО ИЗ ПРИЈЕДОРА

03.06.2015 06:42

САМО НАПРИЈЕД МИЛОРАДЕ. УЗ ТЕБЕ СМО. ИГОР ЋЕ СХВАТИТИ ДА ЈЕ ПОГРИЈЕШИО.

ОДГОВОРИТЕ