Ако прођу у треће коло, Партизан и Звезду чека пакао!

Базел у Хумској, Дортмунд или Билбао на Маракани?! Вечити ривали ће на почеку бити носиоци, али ако желе да се домогну групне фазе такмичења, мораће да прођу жестоку конкуренцију.

Фудбал 03.06.2015 | 23:40
Ако прођу у треће коло, Партизан и Звезду чека пакао!

Минулог викенда су отклоњене практично и последње дилеме који клубови ће играти у Лиги шампиона, Лиги Европе и квалификацијама за ова такмичења за наредну сзеону. Остаје још да се заврши шампионска трка у Пољској и поделе карте за еврокупове, као и да се у Грчкој и Аустрији одреди ко ће у Лигу Европе. Све остало је познато.

Тако су и наши клубови сазнали против кога ће све моћи да играју у борби за пласман у групне фазе еврокупова.

Партизан креће 14. или 15. јула од другог кола квалифилкација за Лигу шампиона и биће носилац у тој рунди. Најтежи могући ривал црно-белих је босанско Сарајево, а најлакши Хибернијанс са Малте. Реално је очекивати да црно-бели прођу другу рунду квалификација.

Међутим, већ у трећем колу их очекује много тежи задатак. Партизан неће бити носилац, а потенцијални ривали су Базел, Викторија Плзењ и Салцбург, односно Стеауа, Селтик, АПОЕЛ, Бате Борисов, Лудгорец, Динамо Загреб ако прођу друго коло квалификација. У случају да Легија освоји титулу у Пољској, онда је и клуб из Варшаве могући ривал црно-белих. У случају да то буде Лех, онда је Марибор потенцијални противник Партизана. Иста имена су могући протвници српског шампиона и у последњем, четвртом колу квалификација.

Црвеној звезди ће бити још теже. Клуб са Маракане је носилац у првом колу. Словеначко Цеље, мађарски Ференцварош или црногорска Сутјеска су најтежи потенцијални ривали Звезде у првом колу, а најлакши су Јувенес из Сан Марина, Њутаун из Велса, Колеџ из Гибралтара.

Ако прођу даље, у другом колу су црвено-бели такође носиоци, а списак ривала је тежи него у првој рунди. Могући противници су шведски Гетеборг, затим Жељезничар из Сарајева, дански Рандерс, норвешки Стромсгодсет, румунски Ботошани… Звездине жеље за друго коло би требал ода буду ирски Сент Патрикс, Биркиркара са Малте, Вадуц из Лихтенштајна, Диферданж из Луксембурга... Наравно, ако поменути клубови прођу прво коло.

Парви пакао за Звезду би настао ако прође у треће коло. Ту наш представник због слабијег коефцијента не би био носилац, а могући противници су заиста тешко премостиве препреке. Најгори сценарио је да Звезда извуче Борусију из Дортмунда. Од тежих ривала ту су још Атлетик Билбао, Саутемптон, Сампдорија, Бордо, Трабзон, московски Динамо…

Ако срећа погледа Звезду у жребу за треће коло, онда би то значило да ће јој за ривале доделити украјинске представнике Зпорију или Ворсклу, кипарску Омонију, португалске клубове Белененсес или Виторију Гимараис, молдавски Шериф, шведски Елфсборг.

И потом следи још једно коло квалификација за црвено-беле, с тим што се тада укључују и клубови који су елиминисани у трећем колу квалификација за Лигу шампиона, а то могу да буду Фенербахче, Панатинаикос, Јанг Бојс, Спарта Праг…

Коментари / 0

Оставите коментар