Ako prođu u treće kolo, Partizan i Zvezdu čeka pakao!

Bazel u Humskoj, Dortmund ili Bilbao na Marakani?! Večiti rivali će na počeku biti nosioci, ali ako žele da se domognu grupne faze takmičenja, moraće da prođu žestoku konkurenciju.

Fudbal 03.06.2015 | 23:40
Ako prođu u treće kolo, Partizan i Zvezdu čeka pakao!

Minulog vikenda su otklonjene praktično i poslednje dileme koji klubovi će igrati u Ligi šampiona, Ligi Evrope i kvalifikacijama za ova takmičenja za narednu szeonu. Ostaje još da se završi šampionska trka u Poljskoj i podele karte za evrokupove, kao i da se u Grčkoj i Austriji odredi ko će u Ligu Evrope. Sve ostalo je poznato.

Tako su i naši klubovi saznali protiv koga će sve moći da igraju u borbi za plasman u grupne faze evrokupova.

Partizan kreće 14. ili 15. jula od drugog kola kvalifilkacija za Ligu šampiona i biće nosilac u toj rundi. Najteži mogući rival crno-belih je bosansko Sarajevo, a najlakši Hibernijans sa Malte. Realno je očekivati da crno-beli prođu drugu rundu kvalifikacija.

Međutim, već u trećem kolu ih očekuje mnogo teži zadatak. Partizan neće biti nosilac, a potencijalni rivali su Bazel, Viktorija Plzenj i Salcburg, odnosno Steaua, Seltik, APOEL, Bate Borisov, Ludgorec, Dinamo Zagreb ako prođu drugo kolo kvalifikacija. U slučaju da Legija osvoji titulu u Poljskoj, onda je i klub iz Varšave mogući rival crno-belih. U slučaju da to bude Leh, onda je Maribor potencijalni protivnik Partizana. Ista imena su mogući protvnici srpskog šampiona i u poslednjem, četvrtom kolu kvalifikacija.

Crvenoj zvezdi će biti još teže. Klub sa Marakane je nosilac u prvom kolu. Slovenačko Celje, mađarski Ferencvaroš ili crnogorska Sutjeska su najteži potencijalni rivali Zvezde u prvom kolu, a najlakši su Juvenes iz San Marina, Njutaun iz Velsa, Koledž iz Gibraltara.

Ako prođu dalje, u drugom kolu su crveno-beli takođe nosioci, a spisak rivala je teži nego u prvoj rundi. Mogući protivnici su švedski Geteborg, zatim Željezničar iz Sarajeva, danski Randers, norveški Stromsgodset, rumunski Botošani… Zvezdine želje za drugo kolo bi trebal oda budu irski Sent Patriks, Birkirkara sa Malte, Vaduc iz Lihtenštajna, Diferdanž iz Luksemburga... Naravno, ako pomenuti klubovi prođu prvo kolo.

Parvi pakao za Zvezdu bi nastao ako prođe u treće kolo. Tu naš predstavnik zbog slabijeg koefcijenta ne bi bio nosilac, a mogući protivnici su zaista teško premostive prepreke. Najgori scenario je da Zvezda izvuče Borusiju iz Dortmunda. Od težih rivala tu su još Atletik Bilbao, Sautempton, Sampdorija, Bordo, Trabzon, moskovski Dinamo…

Ako sreća pogleda Zvezdu u žrebu za treće kolo, onda bi to značilo da će joj za rivale dodeliti ukrajinske predstavnike Zporiju ili Vorsklu, kiparsku Omoniju, portugalske klubove Belenenses ili Vitoriju Gimarais, moldavski Šerif, švedski Elfsborg.

I potom sledi još jedno kolo kvalifikacija za crveno-bele, s tim što se tada uključuju i klubovi koji su eliminisani u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a to mogu da budu Fenerbahče, Panatinaikos, Jang Bojs, Sparta Prag…

Komentari / 0

Ostavite komentar