Враћа се Рафин ''џелат''! Содерлинг оздравио!

Швеђанин је последњи меч одиграо у јулу 2011. године.

Тенис 03.06.2015 | 15:00
Враћа се Рафин ''џелат''! Содерлинг оздравио!

Двоструки финалиста Ролан Гароса није рекао крај тенису. Робин Содерлинг се полако опоравља од жлездане грознице коју вуче већ пуне четири године. Иако се данас већина љубитеља тениса Швеђанина само присећа као јединог који је савладао Рафаела Надала на париском гренд слему, он жели да после тешке болести поново узме рекет у руке. Болест је код Содерлинга почела да се развија током Вимблдона 2011. године, да би у наредним недељама попримила тежи облик. Содерлинг, ипак, има намеру да се врати на АТП тур
"Сада сам много боље. Нисам 100% спреман, али надам се да ћу за шест месеци или годину дана моћи да тренирам свом снагом. Имам утисак да ћу моћи добро да играм ако будем био здрав. Доста играча игра добро у позним годинама и то ме теши", изјавио је 30-годишњи Швеђанин за британски "Би-Би-Си".

Содерлинг је и даље једини играч који савладао Рафаела Надала на Ролан Гаросу, али некадашњи финалиста тог турнира је открио да му је током болести било толико тешко да о рекету није ни размишљао.
"Имао сам проблема да одем у купатило, толико сам се лоше осећао. Када сам почео да се физички осећам боље, почео је да ми недостаје тенис али сам схватио да ми он није најважнији у животу. Имам сина и у томе уживам", рекао је Содерлинг.

Содерлинг је током досадашње каријере освојио десет АТП титула, а жлездана грозница је почела да га мучи у 26. години. Упркос томе што је најзрелије тениске године провео у кревету, Швеђанин чврсто жели да се поново надмеће са најбољима.

 

Коментари / 0

Оставите коментар