Vraća se Rafin ''dželat''! Soderling ozdravio!

Šveđanin je poslednji meč odigrao u julu 2011. godine.

Tenis 03.06.2015 | 15:00
Vraća se Rafin ''dželat''! Soderling ozdravio!

Dvostruki finalista Rolan Garosa nije rekao kraj tenisu. Robin Soderling se polako oporavlja od žlezdane groznice koju vuče već pune četiri godine. Iako se danas većina ljubitelja tenisa Šveđanina samo priseća kao jedinog koji je savladao Rafaela Nadala na pariskom grend slemu, on želi da posle teške bolesti ponovo uzme reket u ruke. Bolest je kod Soderlinga počela da se razvija tokom Vimbldona 2011. godine, da bi u narednim nedeljama poprimila teži oblik. Soderling, ipak, ima nameru da se vrati na ATP tur
"Sada sam mnogo bolje. Nisam 100% spreman, ali nadam se da ću za šest meseci ili godinu dana moći da treniram svom snagom. Imam utisak da ću moći dobro da igram ako budem bio zdrav. Dosta igrača igra dobro u poznim godinama i to me teši", izjavio je 30-godišnji Šveđanin za britanski "Bi-Bi-Si".

Soderling je i dalje jedini igrač koji savladao Rafaela Nadala na Rolan Garosu, ali nekadašnji finalista tog turnira je otkrio da mu je tokom bolesti bilo toliko teško da o reketu nije ni razmišljao.
"Imao sam problema da odem u kupatilo, toliko sam se loše osećao. Kada sam počeo da se fizički osećam bolje, počeo je da mi nedostaje tenis ali sam shvatio da mi on nije najvažniji u životu. Imam sina i u tome uživam", rekao je Soderling.

Soderling je tokom dosadašnje karijere osvojio deset ATP titula, a žlezdana groznica je počela da ga muči u 26. godini. Uprkos tome što je najzrelije teniske godine proveo u krevetu, Šveđanin čvrsto želi da se ponovo nadmeće sa najboljima.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar