Луковић: А сад - збијање редова, па титула!

Капитен Црвене звезде се опоравља од повреде и за МОНДО прича о избору тренера, потребним појачањима и амбицијама у предстојећој сезони.

Фудбал 03.06.2015 | 14:20
Луковић: А сад - збијање редова, па титула!

Могао је Александар Луковић већ да има одиграну "повратничку" сезону у Црвеној звезди, али ће прилику на "други деби" у црвено-белом дресу чекати бар до августа.

Поуздани дефанзивац напустио је Зенит још прошлог лета, али се није одмах договорио о условима сарадње са руководством свог бившег клуба, па је шест месеци само тренирао на "Маракани". Потом, када се очекивало да са капитенском траком поведе саиграче у одбрану титуле, Луковић је доживео повреду током припремне утакмице са Рубином у Турској.

Страдала је Ахилова тетива, због чега је морао на операцију...

"Иза мене је најтежа година у каријери, али и то је живот. Једноставно, неке одлуке морају да се донесу у одређеним тренуцима, као што сам ја морао у јуну, када нисам потписао", присећа се Луковић у разговору за МОНДО.

Опоравак тече по плану, а за разлику од саиграча који су на одморима, 32-годишњи штопер тренира "пуном паром".

"Проводим по пет-шест сати дневно на тренинзима. Почео сам и да трчим по песку на Ади... За сада све иде како би требало и између 15. и 20. јула могао бих да почнем да радим са лоптом, лагано уз екипу".

Минула сезона није била успешна по црвено-беле, који због суспензије нису играли у Европи, док су у Србији остали без титуле.

"Није ми било лако да гледам утакмице са трибина. Много више бих волео да сам и ја могао да будем на терену, уз саиграче... Заиста једва чекам да се вратим и поново заиграм. Изузетно сам мотивисан да се то догоди што пре", поручује Луковић.

Претходне припреме бивши репрезентативац Србије обавио је са Ненадом Лалатовићем, а ове које следе од 12. јуна радиће под командом Миодрага Божовића.

"Захвалио бих се Лали, он је фантастичан тренер и човек и ја му желим све најбоље у каријери. Без обзира што смо пријатељи, то заиста мислим. Био је храбар да се прихвати великог изазова, јер је дошао у деликатном тренутку... О Грофу сам чуо све најбоље још док сам био у Русији. Наравно да ми је драго што ћу сарађивати са њим и даћу све од себе да му помогнем. Ми старији играчи морамо да изнесемо наредну сезону много боље него прошлу. Сада морамо да збијемо редове, екипа мора адекватно да се појача, јер је неопходно имати конкуренцију на тренинзима".

Када су већ поменута појачања, питали смо Луковића шта мисли о наводним доласцима Николе Жигића, Милоша Нинковића и Милоша Красића.

"Сви они могу да донесу квалитет Звезди и да помогну, али не бих да прејудицирам и причам о њима унапред".

Осврнуо се капитен и на младе играче који су прошле сезоне стасали у првотимце.

"Не бих да стављам притисак на клинце, али после једне сезоне овде они више нису само таленти. Зна се шта се очекује од њих - титула. Клуб хоће титулу, ја хоћу титулу. Зна се колики притисак носи играње у Звезди и нема разлога да се кријемо - титула је једини циљ и надам се да ћемо сви заједно успети да је вратимо на наш стадион. Неопходно је да у тиму буде спој младости и искуства, а чини ми се да ће тако и бити", без "увијања" је поручио Луковић.

Коментари / 0

Оставите коментар