Luković: A sad - zbijanje redova, pa titula!

Kapiten Crvene zvezde se oporavlja od povrede i za MONDO priča o izboru trenera, potrebnim pojačanjima i ambicijama u predstojećoj sezoni.

Fudbal 03.06.2015 | 14:20
Luković: A sad - zbijanje redova, pa titula!

Mogao je Aleksandar Luković već da ima odigranu "povratničku" sezonu u Crvenoj zvezdi, ali će priliku na "drugi debi" u crveno-belom dresu čekati bar do avgusta.

Pouzdani defanzivac napustio je Zenit još prošlog leta, ali se nije odmah dogovorio o uslovima saradnje sa rukovodstvom svog bivšeg kluba, pa je šest meseci samo trenirao na "Marakani". Potom, kada se očekivalo da sa kapitenskom trakom povede saigrače u odbranu titule, Luković je doživeo povredu tokom pripremne utakmice sa Rubinom u Turskoj.

Stradala je Ahilova tetiva, zbog čega je morao na operaciju...

"Iza mene je najteža godina u karijeri, ali i to je život. Jednostavno, neke odluke moraju da se donesu u određenim trenucima, kao što sam ja morao u junu, kada nisam potpisao", priseća se Luković u razgovoru za MONDO.

Oporavak teče po planu, a za razliku od saigrača koji su na odmorima, 32-godišnji štoper trenira "punom parom".

"Provodim po pet-šest sati dnevno na treninzima. Počeo sam i da trčim po pesku na Adi... Za sada sve ide kako bi trebalo i između 15. i 20. jula mogao bih da počnem da radim sa loptom, lagano uz ekipu".

Minula sezona nije bila uspešna po crveno-bele, koji zbog suspenzije nisu igrali u Evropi, dok su u Srbiji ostali bez titule.

"Nije mi bilo lako da gledam utakmice sa tribina. Mnogo više bih voleo da sam i ja mogao da budem na terenu, uz saigrače... Zaista jedva čekam da se vratim i ponovo zaigram. Izuzetno sam motivisan da se to dogodi što pre", poručuje Luković.

Prethodne pripreme bivši reprezentativac Srbije obavio je sa Nenadom Lalatovićem, a ove koje slede od 12. juna radiće pod komandom Miodraga Božovića.

"Zahvalio bih se Lali, on je fantastičan trener i čovek i ja mu želim sve najbolje u karijeri. Bez obzira što smo prijatelji, to zaista mislim. Bio je hrabar da se prihvati velikog izazova, jer je došao u delikatnom trenutku... O Grofu sam čuo sve najbolje još dok sam bio u Rusiji. Naravno da mi je drago što ću sarađivati sa njim i daću sve od sebe da mu pomognem. Mi stariji igrači moramo da iznesemo narednu sezonu mnogo bolje nego prošlu. Sada moramo da zbijemo redove, ekipa mora adekvatno da se pojača, jer je neophodno imati konkurenciju na treninzima".

Kada su već pomenuta pojačanja, pitali smo Lukovića šta misli o navodnim dolascima Nikole Žigića, Miloša Ninkovića i Miloša Krasića.

"Svi oni mogu da donesu kvalitet Zvezdi i da pomognu, ali ne bih da prejudiciram i pričam o njima unapred".

Osvrnuo se kapiten i na mlade igrače koji su prošle sezone stasali u prvotimce.

"Ne bih da stavljam pritisak na klince, ali posle jedne sezone ovde oni više nisu samo talenti. Zna se šta se očekuje od njih - titula. Klub hoće titulu, ja hoću titulu. Zna se koliki pritisak nosi igranje u Zvezdi i nema razloga da se krijemo - titula je jedini cilj i nadam se da ćemo svi zajedno uspeti da je vratimo na naš stadion. Neophodno je da u timu bude spoj mladosti i iskustva, a čini mi se da će tako i biti", bez "uvijanja" je poručio Luković.

Komentari / 0

Ostavite komentar