Оставка Блатера - реакције...

Непоредно после оставке Сепа Блатера на место председника ФИФА први се огласио челник ФА Енглеске Грег Дајк истакавши да је то "бриљантно за светски фудбал". Председник УЕФА Мишел Платини сматра да је оставка Сепа Блатера "тешка, храбра, али исправна одлука". 

Фудбал 02.06.2015 | 22:00
Оставка Блатера - реакције...

Блатер је само четири дана након што је добио пети узастопни мандат за председника ФИФА поднео оставку, јер нема пуну подршку.

Платини је био главни опозиционар пред недавне изборе у ФИФА, тражио је од Блатера да поднесе оставку због корупцијског скандала, али га је Швајцарац одбио.

Посебно одушевљење Блатеровом оставком исказали су Енглези, пре свих председник Фудбалске асоцијације Грег Дајк.

"Ово је дивно поподне! Ово је бриљантна ствар за светски фудбао. Ово је почетак нечег новог", рекао је Дајк.

Бивши први човек енглеског фудбала Дејвид Бернстајн се пита шта је натерало Блатера да поднесе оставку, јер је он "човек који тешко одустаје".

"Сада нам је потребан неко ко ће да уједини цео свет. Потребна нам је права реакција са добрим кандидатима и реалним избором", рекао је Бернстајн.

Блатер је најавио да ће у најкраћем могућем року организовати ванредни Конгрес на којем ће бити изабран нови председник ФИФА, а то се очекује у приоду од децембра до марта.

"Једина ствар о којој можемо спекулисати је да је Блатер знао шта ће се догодити због истраге полиције и одлучио је да оде", додао је Марк Палиос, бивши директор ФА.

Коментари / 0

Оставите коментар