Ostavka Blatera - reakcije...

Neporedno posle ostavke Sepa Blatera na mesto predsednika FIFA prvi se oglasio čelnik FA Engleske Greg Dajk istakavši da je to "briljantno za svetski fudbal". Predsednik UEFA Mišel Platini smatra da je ostavka Sepa Blatera "teška, hrabra, ali ispravna odluka". 

Fudbal 02.06.2015 | 22:00
Ostavka Blatera - reakcije...

Blater je samo četiri dana nakon što je dobio peti uzastopni mandat za predsednika FIFA podneo ostavku, jer nema punu podršku.

Platini je bio glavni opozicionar pred nedavne izbore u FIFA, tražio je od Blatera da podnese ostavku zbog korupcijskog skandala, ali ga je Švajcarac odbio.

Posebno oduševljenje Blaterovom ostavkom iskazali su Englezi, pre svih predsednik Fudbalske asocijacije Greg Dajk.

"Ovo je divno popodne! Ovo je briljantna stvar za svetski fudbao. Ovo je početak nečeg novog", rekao je Dajk.

Bivši prvi čovek engleskog fudbala Dejvid Bernstajn se pita šta je nateralo Blatera da podnese ostavku, jer je on "čovek koji teško odustaje".

"Sada nam je potreban neko ko će da ujedini ceo svet. Potrebna nam je prava reakcija sa dobrim kandidatima i realnim izborom", rekao je Bernstajn.

Blater je najavio da će u najkraćem mogućem roku organizovati vanredni Kongres na kojem će biti izabran novi predsednik FIFA, a to se očekuje u priodu od decembra do marta.

"Jedina stvar o kojoj možemo spekulisati je da je Blater znao šta će se dogoditi zbog istrage policije i odlučio je da ode", dodao je Mark Palios, bivši direktor FA.

Komentari / 0

Ostavite komentar