СП: Уз јутарњу кафицу - навијање за ''Орлиће''! Србија - Мали!

Другу утакмицу на Светском првенству на Новом Зеланду омладинска фудбалска репрезентација Србије игра у среду против Малија од 9 часова (по средњеевропском времену). Сви уз Паунове "орлиће"!

Фудбал 03.06.2015 | 08:00
СП: Уз јутарњу кафицу - навијање за ''Орлиће''! Србија - Мали!

Неки од вас у то време већ ће бити на радним местима, а други ће се тек пробудити. За ове друге, који ће приставити воду на ринглу за прву јутарњу кафу, подсећање да чим ставе џезву, одмах укључе телевизор!

Јер, од 9 часова (по средњеевропском времену, 19х по локалном), омладинска фудбалска репрезентација (играчи до 20 година) играју кључну утакмицу на Светском првенству на Новом Зеланду против селекције Малија.

Србија је у првој утакмици изгубила од Уругваја (0:1), а Мали је изненадио Мексико, добивши 2:0.

Дакле, "орлићи" су под морањем. Да ли ће издржати притисак?

"Не смемо више да размишљамо о ономе што је прошло, утакмица са Уругвајем дефинитивно није била наш дан. Надиграли смо јаког противника, можда и потајног фаворита првенства, али лопта није хтела у гол... Имао сам и ја одличну прилику, одмах по уласку у игру, практично у првом контакту са лоптом... Позиција за шут је била добра, али се одједном створило превише играча на линији и нисам погодио нажалост... Биће боље, надам се", уверен је везиста Марко Грујић, један од момака рођених 1996. године.

Овај момак каже да екипа не осећа притисак, већ да жели да покаже шта зна.

"Не осећамо притисак, дошли смо на Првенство света да радимо оно што најбоље знамо, а то је да играмо фудбал и да уживамо у сваком тренутку, јер је привилегија бити део једног оваквог такмичења. Мали је класична афричка селекција, непредвидиви су и са њима је увек све могуће, што се видело и против Мексика, када су победили можда бољу екипу. Ми морамо да поновимо онакву игру коју смо пружили против Уругваја, добили смо похвале са свих страна, а сигурно ће стићи и голови... Противник јесте мало растерећенији, али ми имамо већи квалитет и сигуран сам да ће то пресудити", каже он и додаје: "Имамо квалитет, играмо добро.. Биће и голова, ја сам сигуран баш против Малија и онда се враћамо у игру".

Према оцени селектора Вељка Пауновића, главна бољка нашег тима је ненефикасност. Ако то "орлићи" поправе...

"Један пораз нас није поколебао, ми знамо свој циљ и идемо ка њему... Спремни смо за Мали, идемо да победимо", каже "Паун".

О Малију

Типична афричка селекција, а таква је увек незгодна. Игру репрезентацију носе фудбалери који играју у Европи, претежно у Француској и у Белгији.

"Брзи су у нападу, индивидуално су врло незгодни, у завршници се не ослањају на колективну игру већ покушавају сами да реше ситуације. Не либе се да шутну са веће дистанце. Морамо бити опрезни све време, а наш адут поново мора да буде тимска игра", скенира ривала тренер Милан Косановић.

Он посебно итиче тројицу момака, саиграча у француском Лилу.

"То су Диадоне Гбакле, Адама Траоре и Јусуф Коне... Имају искуства, добри су играчи, познају се... Ту је и Аласан Диало, он је у Белгији, игра за Вестерло, такође незгодан нападач... Мали има доста врлина, али и мана на које ћемо указати играчима врло пажљиво. Мислим да ће један од наших адута бити прекиди и на томе смо доста радили, сигуран сам да можемо озбиљно да их угрозимо на тај начин", сматра Косановић.

Коментари / 0

Оставите коментар