SP: Uz jutarnju kaficu - navijanje za ''Orliće''! Srbija - Mali!

Drugu utakmicu na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu omladinska fudbalska reprezentacija Srbije igra u sredu protiv Malija od 9 časova (po srednjeevropskom vremenu). Svi uz Paunove "orliće"!

Fudbal 03.06.2015 | 08:00
SP: Uz jutarnju kaficu - navijanje za ''Orliće''! Srbija - Mali!

Neki od vas u to vreme već će biti na radnim mestima, a drugi će se tek probuditi. Za ove druge, koji će pristaviti vodu na ringlu za prvu jutarnju kafu, podsećanje da čim stave džezvu, odmah uključe televizor!

Jer, od 9 časova (po srednjeevropskom vremenu, 19h po lokalnom), omladinska fudbalska reprezentacija (igrači do 20 godina) igraju ključnu utakmicu na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu protiv selekcije Malija.

Srbija je u prvoj utakmici izgubila od Urugvaja (0:1), a Mali je iznenadio Meksiko, dobivši 2:0.

Dakle, "orlići" su pod moranjem. Da li će izdržati pritisak?

"Ne smemo više da razmišljamo o onome što je prošlo, utakmica sa Urugvajem definitivno nije bila naš dan. Nadigrali smo jakog protivnika, možda i potajnog favorita prvenstva, ali lopta nije htela u gol... Imao sam i ja odličnu priliku, odmah po ulasku u igru, praktično u prvom kontaktu sa loptom... Pozicija za šut je bila dobra, ali se odjednom stvorilo previše igrača na liniji i nisam pogodio nažalost... Biće bolje, nadam se", uveren je vezista Marko Grujić, jedan od momaka rođenih 1996. godine.

Ovaj momak kaže da ekipa ne oseća pritisak, već da želi da pokaže šta zna.

"Ne osećamo pritisak, došli smo na Prvenstvo sveta da radimo ono što najbolje znamo, a to je da igramo fudbal i da uživamo u svakom trenutku, jer je privilegija biti deo jednog ovakvog takmičenja. Mali je klasična afrička selekcija, nepredvidivi su i sa njima je uvek sve moguće, što se videlo i protiv Meksika, kada su pobedili možda bolju ekipu. Mi moramo da ponovimo onakvu igru koju smo pružili protiv Urugvaja, dobili smo pohvale sa svih strana, a sigurno će stići i golovi... Protivnik jeste malo rasterećeniji, ali mi imamo veći kvalitet i siguran sam da će to presuditi", kaže on i dodaje: "Imamo kvalitet, igramo dobro.. Biće i golova, ja sam siguran baš protiv Malija i onda se vraćamo u igru".

Prema oceni selektora Veljka Paunovića, glavna boljka našeg tima je nenefikasnost. Ako to "orlići" poprave...

"Jedan poraz nas nije pokolebao, mi znamo svoj cilj i idemo ka njemu... Spremni smo za Mali, idemo da pobedimo", kaže "Paun".

O Maliju

Tipična afrička selekcija, a takva je uvek nezgodna. Igru reprezentaciju nose fudbaleri koji igraju u Evropi, pretežno u Francuskoj i u Belgiji.

"Brzi su u napadu, individualno su vrlo nezgodni, u završnici se ne oslanjaju na kolektivnu igru već pokušavaju sami da reše situacije. Ne libe se da šutnu sa veće distance. Moramo biti oprezni sve vreme, a naš adut ponovo mora da bude timska igra", skenira rivala trener Milan Kosanović.

On posebno itiče trojicu momaka, saigrača u francuskom Lilu.

"To su Diadone Gbakle, Adama Traore i Jusuf Kone... Imaju iskustva, dobri su igrači, poznaju se... Tu je i Alasan Dialo, on je u Belgiji, igra za Vesterlo, takođe nezgodan napadač... Mali ima dosta vrlina, ali i mana na koje ćemo ukazati igračima vrlo pažljivo. Mislim da će jedan od naših aduta biti prekidi i na tome smo dosta radili, siguran sam da možemo ozbiljno da ih ugrozimo na taj način", smatra Kosanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar