Марина: Хоћу да уђемо у историју на ЕП-у!

Селекторка српских кошаркашица Србије Марина Маљковић рекла је да ће њена екипа на предстојећем Европском првенству играти борбено и храбро.

Кошарка 03.06.2015 | 09:40
Марина: Хоћу да уђемо у историју на ЕП-у!

Маљковићева је такође истакла да се нада да ће кошаркашице исписати нову историју српске кошарке.

„Свесни смо да очекивања јавности. Оно што је сигурно је да желимо да наставимо континуитет добрих резултата. Напомињем да ће првенство бити једно од најтежих, јер сви желе на Олимпијске игре“, рекла је Маљковићева новинарима на коктелу Кошаркашком савезу Србије.

Европско првенство за кошаркашице биће одржано у Румунији и Мађарској од 11. до 28. јуна, а репрезентација Србије на пут креће 9. јуна. Србија ће се такмичити у групи Ц са Хрватском, Летонијом, Русијом и Великом Британијом.

„Са нама у групи су велика Русија, Хрватска са којим се увек игра са посебним емоцијама, Велика Британија која свој недостатак талента надокнађује борбеношћу, Летонија која је по брзини слична нама“, рекла је Маљковићева, „Пратите нас, будите нам ветар у леђа, а ми ћемо испунити обећање да играмо храбро и без бежања, свесне да на Европском првенству можемо да испишемо нову историју Србије“.

Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас рекао је да ће 2. јула у Скупштини града бити обележена 20. годишњица освајања златне медеље са Европског првенства из Атине 1995. године, а женској репрезентацији је пожелео да се и она попне на балкон.

„Надам се да ћемо 2. јула имати још један разлог да се попнемо на тај балкон. Надам се да ћемо и ове сјајне девојке да изведемо на тај балкон, да осете како је када сте најбољи у Европи. Оне су после неколико година тешког рада данас таква екипа која има сва права да очекује да на овом Европском првенство освоји неку од медаља и да следеће године иде у Рио“, рекао је Ђилас.

Ђилас је најавио и да је КСС одлучио да од ове године, уз помоћ новинара, бира најбољег кошаркаша и кошаркашицу Србије.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

03.06.2015 07:42

Царица си,сретно!!!

ОДГОВОРИТЕ