Marina: Hoću da uđemo u istoriju na EP-u!

Selektorka srpskih košarkašica Srbije Marina Maljković rekla je da će njena ekipa na predstojećem Evropskom prvenstvu igrati borbeno i hrabro.

Košarka 03.06.2015 | 09:40
Marina: Hoću da uđemo u istoriju na EP-u!

Maljkovićeva je takođe istakla da se nada da će košarkašice ispisati novu istoriju srpske košarke.

„Svesni smo da očekivanja javnosti. Ono što je sigurno je da želimo da nastavimo kontinuitet dobrih rezultata. Napominjem da će prvenstvo biti jedno od najtežih, jer svi žele na Olimpijske igre“, rekla je Maljkovićeva novinarima na koktelu Košarkaškom savezu Srbije.

Evropsko prvenstvo za košarkašice biće održano u Rumuniji i Mađarskoj od 11. do 28. juna, a reprezentacija Srbije na put kreće 9. juna. Srbija će se takmičiti u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

„Sa nama u grupi su velika Rusija, Hrvatska sa kojim se uvek igra sa posebnim emocijama, Velika Britanija koja svoj nedostatak talenta nadoknađuje borbenošću, Letonija koja je po brzini slična nama“, rekla je Maljkovićeva, „Pratite nas, budite nam vetar u leđa, a mi ćemo ispuniti obećanje da igramo hrabro i bez bežanja, svesne da na Evropskom prvenstvu možemo da ispišemo novu istoriju Srbije“.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je da će 2. jula u Skupštini grada biti obeležena 20. godišnjica osvajanja zlatne medelje sa Evropskog prvenstva iz Atine 1995. godine, a ženskoj reprezentaciji je poželeo da se i ona popne na balkon.

„Nadam se da ćemo 2. jula imati još jedan razlog da se popnemo na taj balkon. Nadam se da ćemo i ove sjajne devojke da izvedemo na taj balkon, da osete kako je kada ste najbolji u Evropi. One su posle nekoliko godina teškog rada danas takva ekipa koja ima sva prava da očekuje da na ovom Evropskom prvenstvo osvoji neku od medalja i da sledeće godine ide u Rio“, rekao je Đilas.

Đilas je najavio i da je KSS odlučio da od ove godine, uz pomoć novinara, bira najboljeg košarkaša i košarkašicu Srbije.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

marko samardzic

03.06.2015 07:42

Carica si,sretno!!!

ODGOVORITE