Шпигл: Грешка што Путин није позван на Г7

Већина учесника једне онлајн анкете политичког магазина "Шпигл", њих скоро 79 одсто, сматра да је грешка што руски предсједник Владимир Путин није позван на самит Групе седам индустријски најразвијенијих земаља (Г7) који се овог викенда одржава у баварском дворцу Елмау, надомак Гармиш-Партенкирхена.

Свијет 02.06.2015 | 16:18
Шпигл: Грешка што Путин није позван на Г7

Учесници анкете сматрају да је грешка што Путин није позван пошто се, како наводе, украјински конфликт може ријешити само кроз дијалог.

Нешто више од 18 одсто анкетираних сматра да је добро зато што Путин није позван на Г7, јер је "његова агресија у Украјини неприхватљива и он је свако право на позив проиграо", док мало више од два одсто каже да им је "баш свеједно".

Магазин "Шпигл" и у коментару "о самиту без Путина" оцјењује да је велика грешка што руски шеф државе није позван, као што и у тексту о неприхватљивости сукоба у источној Украјини, "гдје се и даље бори и гине" и упечатљивих описа оних који критикуују што шеф Кремља није позван, оцјењује да је Путин, ипак, морао бити позван у Елмау.

Оцјењујући да се све те критике о стању у Украјини и позицији оних који имају разумијевања за Путина могу изрећи, а ипак остати при том да је Путин морао бити позван, лист пише да се, при том, не мора, као што то чини бивши канцелар Хелмут Шмит, указивати на историјско разумијевање за Русију, нити да њемачка привреда има штете од санкција Русији.

Такође, лист наводии да се не мора указивати да се без Москве ниједан проблем у свијету не може ријешити, већ је довољно само нагласити да се Украјини не може помоћи уколико се Путин изолује.

И док у Елмау шефови држава или влада Г7 буду сами и јединствени у ставу о одбијању Русије, Путин може у Москви да баца поглед на запад и да се осјећа повријеђеним, али му све то може "ојачати леђа", пише "Шпигл".

"Рат се ћутњом не окончава. Ко би, ако не би седам најмоћнијих људи планете, могао да има могућност да Путина уразуми. Они су имали шансу, они су је протраћили", закључује магазин.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

СССС

02.06.2015 15:50

7Г МОЖЕ ПУТИНА ДА ПОВУЧЕ ЗА РУЧНУ НЕКА ОНИ НЕ МИСЛЕ ДА БЕЗ ЊИХ НИКО НИШТА НЕ МОЖЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Понизавања

02.06.2015 19:51

У социјализму није било перфидних игара као на Западу. Све се своди ако слусас мозес радити ста хоцес и ми ти нецемо ниста. Ако не слусас мозес бити андјео али с нама нецес. Боље је њему сто није исао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

03.06.2015 04:47

Г7 одгадја се до даљњег а бићеш позван на Г16 не брини ништа ниси пропустио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

04.06.2015 15:26

Састали се хитлерови унуцици није ни мјесто за Путина тамо

ОДГОВОРИТЕ