Радници Фероелектра без плате 36 мјесеци

Радници фирме "Фероелектро" Сарајево, који већ 36 мјесеци нису примили плату, поново су данас протестовали, прво испред Кантоналног суда у Сарајеву, а након тога испред управе предузећа.

Босна и Херцеговина 02.06.2015 | 14:26
Радници Фероелектра без плате 36 мјесеци

Протестно окупљање пред Кантоналним судом у Сарајеву организовано је због одлуке Суда да уважи жалбу тренутне управе предузећа "Станић инвест", које је било власник "Фероелектра", на забрану располагања имовином, чиме им је омогућен наставак располагања имовином, што подразумијева и њену продају.

Кантонални суд у Сарајеву потврдио је 15. децембра прошле године пресуду Општинског суда којом се раскида купопродајни уговор, чиме ово предузеће поново треба да буде враћено у власништво Федерације БиХ /ФБиХ/.

Предсједник Синдиката "Фероелектра" Сенад Смајић новинарима је рекао да је одлука о забрани располагања имовином на снази иако Тужилаштво води истрагу против Станића, и без обзира на то што се ради о нелегалној управи.

"Та одлука не може бити заустављена без обзира на истрагу, они сада легално могу продавати нашу имовину, али трудићемо се да се то не догоди", рекао је Смајић.

Најавио је да ће представници радника и сутра имати састанак у Суду те да ће бити упућени шта даље радити и како се борити с проблемом.

Радници, њих двадесетак, наставили су протестно окупљање испред пословне зграде "Фероелектра" у Улици маршала Тита.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

БГД

02.06.2015 12:41

Само на нашим просторима има то да не радиш нити једне минуте у току мјесеца а хоћеш плату...

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутралан

02.06.2015 13:13

Ово је фирма из ФБиХ зато и нема коментара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

02.06.2015 15:30

Да бар траже плату сваких 6 мјесеци, можда би иста била и исплаћена, или бар пола те плате. Али, замисли, они траже плату сваки мјесец. Који ликови, па није ово Њемачка. Знају ли они пошто је џип којег газда фирме мора да вози, да би бар мало личио на мафијаша. Ако не личи, нико га не ферма ни за суву шљиву. А то значи да ће посла бит још мање и да ће плата бити једном годишње...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВАРЕСКИ БОСАНАЦ

03.06.2015 12:24

Додјите у ВАРЕС да видите како се сваки цлан СДА и ХДЗ професионално баве вјером и од тога супер зиви. Петком на дзуму, недељом на мису, спомени којег Алаха и Бога кад хоцес кога преварити, за.ебати или слагати и врата су ти отворена БУДЗЕТУ.

ОДГОВОРИТЕ