Radnici Feroelektra bez plate 36 mjeseci

Radnici firme "Feroelektro" Sarajevo, koji već 36 mjeseci nisu primili platu, ponovo su danas protestovali, prvo ispred Kantonalnog suda u Sarajevu, a nakon toga ispred uprave preduzeća.

Bosna i Hercegovina 02.06.2015 | 14:26
Radnici Feroelektra bez plate 36 mjeseci

Protestno okupljanje pred Kantonalnim sudom u Sarajevu organizovano je zbog odluke Suda da uvaži žalbu trenutne uprave preduzeća "Stanić invest", koje je bilo vlasnik "Feroelektra", na zabranu raspolaganja imovinom, čime im je omogućen nastavak raspolaganja imovinom, što podrazumijeva i njenu prodaju.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je 15. decembra prošle godine presudu Opštinskog suda kojom se raskida kupoprodajni ugovor, čime ovo preduzeće ponovo treba da bude vraćeno u vlasništvo Federacije BiH /FBiH/.

Predsjednik Sindikata "Feroelektra" Senad Smajić novinarima je rekao da je odluka o zabrani raspolaganja imovinom na snazi iako Tužilaštvo vodi istragu protiv Stanića, i bez obzira na to što se radi o nelegalnoj upravi.

"Ta odluka ne može biti zaustavljena bez obzira na istragu, oni sada legalno mogu prodavati našu imovinu, ali trudićemo se da se to ne dogodi", rekao je Smajić.

Najavio je da će predstavnici radnika i sutra imati sastanak u Sudu te da će biti upućeni šta dalje raditi i kako se boriti s problemom.

Radnici, njih dvadesetak, nastavili su protestno okupljanje ispred poslovne zgrade "Feroelektra" u Ulici maršala Tita.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

BGD

02.06.2015 14:41

Samo na našim prostorima ima to da ne radiš niti jedne minute u toku mjeseca a hoćeš platu...

ODGOVORITE
Name

neutralan

02.06.2015 15:13

Ovo je firma iz FBiH zato i nema komentara.

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

02.06.2015 17:30

Da bar traže platu svakih 6 mjeseci, možda bi ista bila i isplaćena, ili bar pola te plate. Ali, zamisli, oni traže platu svaki mjesec. Koji likovi, pa nije ovo Njemačka. Znaju li oni pošto je džip kojeg gazda firme mora da vozi, da bi bar malo ličio na mafijaša. Ako ne liči, niko ga ne ferma ni za suvu šljivu. A to znači da će posla bit još manje i da će plata biti jednom godišnje...

ODGOVORITE
Name

VARESKI BOSANAC

03.06.2015 14:24

Dodjite u VARES da vidite kako se svaki clan SDA i HDZ profesionalno bave vjerom i od toga super zivi. Petkom na dzumu, nedeljom na misu, spomeni kojeg Alaha i Boga kad hoces koga prevariti, za.ebati ili slagati i vrata su ti otvorena BUDZETU.

ODGOVORITE