Британски глумац се бори против џихадиста

Британски глумац Мајкл Енрајт, познат по улози у филму "Пирати с Кариба: Мртвачева шкриња", наводно је напустио Холивуд како би се укључио у активну борбу против џихадиста Исламске државе у Сирији.

Свијет 02.06.2015 | 14:08
Британски глумац се бори против џихадиста

АБЦ њуз пише да се Енрајт придружио једној курдској јединици, а у интервјуу за телевизијски канал Ал Ан из Дубаија он је рекао да се на борбу одлучио пошто је видео снимак на којем су припадници Исламске државе живог спалили војног пилота, али и после снимака ликвидације америчких новинара.

- Најгоре је што је те ликвидације извршио један Енглез - рекао је Енрајт, који има пријављено пребивалиште у Сједињеним Државама. Каже да се осећа дужним Америци и да има потребу да исправи нешто што је пошло по злу.
- Треба их потпуно збрисати с лица Земље - искрен је и бруталан 51-годишњи Енрајт.

Каже да је спреман и да умре ако треба.

- Па нисам ту дошао да трчим, дошао сам да се борим и ако морам умрем, онда ће бити тако. Нисам дошао овде да се играм - одлучан је глумац.

Он наводно никоме од својих холивудских пријатеља није рекао што је наумио, а да иде у можда смртоносну битку у Сирију није рекао ни својој породици, све док није стигао на ратиште. Тада им је написао писмо и рекао да их можда више никада неће видети.

АБЦ је објавио да је глумац током свог кратког боравка с Курдима научио много о исламу, а већ је добио и муслиманско име - сада се зове Мустафа Мајкл Али.

Енрајту је ово прво војно искуство, а пре одласка у Рат скоро да никада у руци није држао никакво оружје.
Осим у Пиратима с Кариба, глумео је и у разним америчким серијама, укључујући Заборављени случај, ЈАГ и ЦСИ.

Извор: Вестионлине

Коментари / 0

Оставите коментар