Britanski glumac se bori protiv džihadista

Britanski glumac Majkl Enrajt, poznat po ulozi u filmu "Pirati s Kariba: Mrtvačeva škrinja", navodno je napustio Holivud kako bi se uključio u aktivnu borbu protiv džihadista Islamske države u Siriji.

Svijet 02.06.2015 | 14:08
Britanski glumac se bori protiv džihadista

ABC njuz piše da se Enrajt pridružio jednoj kurdskoj jedinici, a u intervjuu za televizijski kanal Al An iz Dubaija on je rekao da se na borbu odlučio pošto je video snimak na kojem su pripadnici Islamske države živog spalili vojnog pilota, ali i posle snimaka likvidacije američkih novinara.

- Najgore je što je te likvidacije izvršio jedan Englez - rekao je Enrajt, koji ima prijavljeno prebivalište u Sjedinjenim Državama. Kaže da se oseća dužnim Americi i da ima potrebu da ispravi nešto što je pošlo po zlu.
- Treba ih potpuno zbrisati s lica Zemlje - iskren je i brutalan 51-godišnji Enrajt.

Kaže da je spreman i da umre ako treba.

- Pa nisam tu došao da trčim, došao sam da se borim i ako moram umrem, onda će biti tako. Nisam došao ovde da se igram - odlučan je glumac.

On navodno nikome od svojih holivudskih prijatelja nije rekao što je naumio, a da ide u možda smrtonosnu bitku u Siriju nije rekao ni svojoj porodici, sve dok nije stigao na ratište. Tada im je napisao pismo i rekao da ih možda više nikada neće videti.

ABC je objavio da je glumac tokom svog kratkog boravka s Kurdima naučio mnogo o islamu, a već je dobio i muslimansko ime - sada se zove Mustafa Majkl Ali.

Enrajtu je ovo prvo vojno iskustvo, a pre odlaska u Rat skoro da nikada u ruci nije držao nikakvo oružje.
Osim u Piratima s Kariba, glumeo je i u raznim američkim serijama, uključujući Zaboravljeni slučaj, JAG i CSI.

Izvor: Vestionline

Komentari / 0

Ostavite komentar