Марко Николић је нашао нови клуб?!

Бивши тренер Партизана, Војводине и Рада близу је новог ангажмана, након што је добио отказ у Хумској овог пролећа.

Фудбал 02.06.2015 | 19:00
Марко Николић је нашао нови клуб?!

Милан Мандарић власник, Ранко Стојић спортски директор – Марко Николић тренер!

Након што је познати српски бизнисмен за четири милиона евра купио љубљанску Олимпију и поставио такође познатог менаџера Стојића за спортског директора, "Спорт" најављује да ће тренер "змајчека" постати Николић.

Он је после утакмице са Чукаричким завршене резултатом 2:2, а одигране 22. марта ове године, добио отказ у Хумској и постао слободан у избору нове средине, а медији га поново повезују са Стојићем, с којим је најчешће сарађивао током каријере.

Иначе, Мандарић није купио Олимпију основану 1945. године, која је учествовала у лиги старе СФРЈ, јер је тај клуб престао да постоји после банкрота, још 2005. године. Те године, основан је нови клуб, НК Бежиград, који је кренуо од најнижег ранга такмичења у Словенији, две године касније променио је име у НК Олимпија Бежиград, а од 2008. зове се НК Олимпија Љубљана.

Нови клуб изборио је четири узастопне промоције и од сезоне 2009/10 такмичи су се елитном рангу, а после два друга места, прошле сезоне зелено-бели поново су пали на табели и завршили као седми.

Стари, НК Олимпија, био је шампион Словеније четири године узастопно, од 1992. до 1995. године, али је потом пао у сенку Марибора. У последњој сезони постојања, 2004/05, "змајчеки" су били шести.

У старој Југославији играли су једном финале Купа Маршала Тита, 1970. године.

Коментари / 0

Оставите коментар