Marko Nikolić je našao novi klub?!

Bivši trener Partizana, Vojvodine i Rada blizu je novog angažmana, nakon što je dobio otkaz u Humskoj ovog proleća.

Fudbal 02.06.2015 | 19:00
Marko Nikolić je našao novi klub?!

Milan Mandarić vlasnik, Ranko Stojić sportski direktor – Marko Nikolić trener!

Nakon što je poznati srpski biznismen za četiri miliona evra kupio ljubljansku Olimpiju i postavio takođe poznatog menadžera Stojića za sportskog direktora, "Sport" najavljuje da će trener "zmajčeka" postati Nikolić.

On je posle utakmice sa Čukaričkim završene rezultatom 2:2, a odigrane 22. marta ove godine, dobio otkaz u Humskoj i postao slobodan u izboru nove sredine, a mediji ga ponovo povezuju sa Stojićem, s kojim je najčešće sarađivao tokom karijere.

Inače, Mandarić nije kupio Olimpiju osnovanu 1945. godine, koja je učestvovala u ligi stare SFRJ, jer je taj klub prestao da postoji posle bankrota, još 2005. godine. Te godine, osnovan je novi klub, NK Bežigrad, koji je krenuo od najnižeg ranga takmičenja u Sloveniji, dve godine kasnije promenio je ime u NK Olimpija Bežigrad, a od 2008. zove se NK Olimpija Ljubljana.

Novi klub izborio je četiri uzastopne promocije i od sezone 2009/10 takmiči su se elitnom rangu, a posle dva druga mesta, prošle sezone zeleno-beli ponovo su pali na tabeli i završili kao sedmi.

Stari, NK Olimpija, bio je šampion Slovenije četiri godine uzastopno, od 1992. do 1995. godine, ali je potom pao u senku Maribora. U poslednjoj sezoni postojanja, 2004/05, "zmajčeki" su bili šesti.

U staroj Jugoslaviji igrali su jednom finale Kupa Maršala Tita, 1970. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar