Евролига ће подијелити пет ''вајлд-карти''!

Већ сада се зна да ће једна у Шпанију, а у медијима бар демантовано је да ће специјалну позивницу добити Енглези.

Кошарка 02.06.2015 | 18:40
Евролига ће подијелити пет ''вајлд-карти''!

Канцеларија Евролиге, према незваничним информацијама објављеним у шпанским медијима, могла би за сезону 2015/16 да подели чак пет специјалних позивница за учешће у најјачем кошаркашком такмичењу у Европи.

Међутим, демантована је – бар у медијима – информација да би један "вајлд кард" могао да оде у Енглеску, неком од тамошњих клубова.

Наводи се да би, након одлуке Евролиге да шпанским клубовима смањи број "А" лиценци са четири на три, један "вајлд кард" могао да заврши у рукама једног шпанског клуба, учесника полуфинала. Наиме, Уникаха је у четвртфиналу избацила власника "А" лиценце Лаборал Кућу, а у полуфиналу је и Валенсија.

Један од та два клуба, могао би да покупи једну специјалну позивницу.

Остале позивнице највероватније ће отићи у маркетиншки привлачне земље за Евролигу – Немачку, Француску, Турску, могуће и Пољску...

Прошле сезоне, власници "А" лиценци били су ЦСКА, Барселона, Олимпијакос, Реал Мадрид, Макаби, Панатинаикос, Ефес, Уникаха, Фенербахче, Лаборал Кућа, Жалгирис и Милано, док су "Б" лиценцу имали Лимож, Бајерн, Туров, Цедевита, Нижњи, Галатасарај и Нептунас.

Подељена су два "вајлд карда", један Црвеној звезди, други Алби из Берлина.

Коментари / 0

Оставите коментар