Evroliga će podijeliti pet ''vajld-karti''!

Već sada se zna da će jedna u Španiju, a u medijima bar demantovano je da će specijalnu pozivnicu dobiti Englezi.

Košarka 02.06.2015 | 18:40
Evroliga će podijeliti pet ''vajld-karti''!

Kancelarija Evrolige, prema nezvaničnim informacijama objavljenim u španskim medijima, mogla bi za sezonu 2015/16 da podeli čak pet specijalnih pozivnica za učešće u najjačem košarkaškom takmičenju u Evropi.

Međutim, demantovana je – bar u medijima – informacija da bi jedan "vajld kard" mogao da ode u Englesku, nekom od tamošnjih klubova.

Navodi se da bi, nakon odluke Evrolige da španskim klubovima smanji broj "A" licenci sa četiri na tri, jedan "vajld kard" mogao da završi u rukama jednog španskog kluba, učesnika polufinala. Naime, Unikaha je u četvrtfinalu izbacila vlasnika "A" licence Laboral Kuću, a u polufinalu je i Valensija.

Jedan od ta dva kluba, mogao bi da pokupi jednu specijalnu pozivnicu.

Ostale pozivnice najverovatnije će otići u marketinški privlačne zemlje za Evroligu – Nemačku, Francusku, Tursku, moguće i Poljsku...

Prošle sezone, vlasnici "A" licenci bili su CSKA, Barselona, Olimpijakos, Real Madrid, Makabi, Panatinaikos, Efes, Unikaha, Fenerbahče, Laboral Kuća, Žalgiris i Milano, dok su "B" licencu imali Limož, Bajern, Turov, Cedevita, Nižnji, Galatasaraj i Neptunas.

Podeljena su dva "vajld karda", jedan Crvenoj zvezdi, drugi Albi iz Berlina.

Komentari / 0

Ostavite komentar