Тужилаштво ''чешља'' мечеве Јелен Суперлиге!

Фудбалски савез Србије доставиће Тужилаштву документа УЕФА у вези са сумњивим мечевима Суперлиге. Могуће привремене мере у Фудбалском савезу Војводине.

Фудбал 02.06.2015 | 17:40
Тужилаштво ''чешља'' мечеве Јелен Суперлиге!

УЕФА је доставила Фудбалском савезу Србије документацију у вези са сумњама у регуларност одређених утакмица Суперлиге!

Који су то мечеви, није познато, нити је саопштено после седнице Извршног одбора ФСС, али јасно је да је и Европска кућа фудбала уочила неке неправилности.

ФСС је одлучио да та документа достави Тужилаштву!

"Наш комесар за интегритет, Миливој Мирков, констатовао је да се у последњих осам месеци у Србији догодило више сумњивих мечева него у последњих шест година. Наравно, о свему овоме обавестио сам двојицу водећих људи у УЕФА, а после тога добили смо препоруку да издржимо све притиске и да се придржавамо нашег Статута", изјавио је председник ФСС Томислав Караџић.

У саопштењу после седнице, наведено је да чланови Извршног одбора ФСС неће коментарисати ништа по том питању, а све у циљу ваљане и правовремене истраге званичног органа Републике Србије.

Истовремено усвојена је иницијатива да буде формирано специјално тело, састављено од представника тужилаштва, полиције и Фудбалског савеза Србије, које ће се убудуће бавити свим оправданим сумњама у регуларност утакмица.

Са седнице фудбалске владе Србије још једна важна вест. Разматрано је стање у Фудбалском савезу Војводине и констатовано је "грубо кршење Статута".

"ФС Војводине ће бити упозорен на неправилности званичним писаним документом, који ће им бити упућен у хитном року. Од Фудбалског савеза Војводина затражено је да отклони све недостатке, а уколико то не учини, Извршни одбор ФСС дао овлашћење Одбору за хитна питања ФСС да уведе привремене мере у Фудбалски савез Војводине", наводи се у саопштењу.

Коментари / 0

Оставите коментар