Tužilaštvo ''češlja'' mečeve Jelen Superlige!

Fudbalski savez Srbije dostaviće Tužilaštvu dokumenta UEFA u vezi sa sumnjivim mečevima Superlige. Moguće privremene mere u Fudbalskom savezu Vojvodine.

Fudbal 02.06.2015 | 17:40
Tužilaštvo ''češlja'' mečeve Jelen Superlige!

UEFA je dostavila Fudbalskom savezu Srbije dokumentaciju u vezi sa sumnjama u regularnost određenih utakmica Superlige!

Koji su to mečevi, nije poznato, niti je saopšteno posle sednice Izvršnog odbora FSS, ali jasno je da je i Evropska kuća fudbala uočila neke nepravilnosti.

FSS je odlučio da ta dokumenta dostavi Tužilaštvu!

"Naš komesar za integritet, Milivoj Mirkov, konstatovao je da se u poslednjih osam meseci u Srbiji dogodilo više sumnjivih mečeva nego u poslednjih šest godina. Naravno, o svemu ovome obavestio sam dvojicu vodećih ljudi u UEFA, a posle toga dobili smo preporuku da izdržimo sve pritiske i da se pridržavamo našeg Statuta", izjavio je predsednik FSS Tomislav Karadžić.

U saopštenju posle sednice, navedeno je da članovi Izvršnog odbora FSS neće komentarisati ništa po tom pitanju, a sve u cilju valjane i pravovremene istrage zvaničnog organa Republike Srbije.

Istovremeno usvojena je inicijativa da bude formirano specijalno telo, sastavljeno od predstavnika tužilaštva, policije i Fudbalskog saveza Srbije, koje će se ubuduće baviti svim opravdanim sumnjama u regularnost utakmica.

Sa sednice fudbalske vlade Srbije još jedna važna vest. Razmatrano je stanje u Fudbalskom savezu Vojvodine i konstatovano je "grubo kršenje Statuta".

"FS Vojvodine će biti upozoren na nepravilnosti zvaničnim pisanim dokumentom, koji će im biti upućen u hitnom roku. Od Fudbalskog saveza Vojvodina zatraženo je da otkloni sve nedostatke, a ukoliko to ne učini, Izvršni odbor FSS dao ovlašćenje Odboru za hitna pitanja FSS da uvede privremene mere u Fudbalski savez Vojvodine", navodi se u saopštenju.

Komentari / 0

Ostavite komentar