Вучић стигао у званичну посјету САД

Председник Владе Србије Александар Вучић стигао је у званичну посету Сједињеним Америчким Државама где ће, на позив америчког потпредседника Џозефа Бајдена, боравити до четвртка 4. јуна.

Србија 02.06.2015 | 09:46
Вучић стигао у званичну посјету САД

Непосредно по доласку у Вашингтон, Вучић је за РТС изјавио да је ова посета веома важна за Србију и да је срећан што има ''пун распоред''.

"Амерички инвеститори не размишљају о наставку својих улагања у једну земљу, или доласку, уколико тамо не постоји политичка стабилност и уколико то не одобрава и политика САД", рекао је Вучић.

Реч је пре свега о сарадњи са три комапније које су везане за ИТ сектору - Џенерал електрик, Мајкрософт и НЦР, додао је српски премијер по доласку у Вашингтон.

Како је најављено, Вучић ће током посете разговарати са Бајденом и другим америчким званичницима о билатералним односима, економској сарадњи и подршци Вашингтона европском путу Србије.

Влада Србије је најавила да ће се Вучић, првог дана званичне посете, састати се представницима највећих америчких компанија, као што су Џенерал електрик, Мајкрософт, НЦР, након чега је планиран сусрет са замеником америчког државног секретара Ентонијем Блинкеном, а нешто касније и са представницима српске дијаспоре у САД.

Током другог дана посете, предвиђен је званичан сусрет Вучића и потпредседника САД Џозефа Бајдена у Белој кући.

Истога дана председник српске Владе разговараће и са председавајућим Сенатског комитета за оружане снаге, сенатором Џоном Мекејном.

Након тога следе сусрети са копредседавајућима Српског кокуса, конгресменима Тедом Поом и Емануелом Кливером, као и са председавајућим Сенатског поткомитета за Европу, сенатором Роном Џонсоном.

У четвртак, 4. јуна, премијер Вучић посетиће Универзитет Џонс Хопкинс, где ће имати излагање, а након тога наставити низ сусрета са члановима Комитета и Поткомитета за спољне послове Сената САД.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Нато

02.06.2015 07:54

Сад моземо оцекивати послије ове посјете цланство у НАТО Србије и БиХ,то знаци стабилност и улагање у Дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

искрено

02.06.2015 08:07

Вуцицу окрени се ти УСА јер од братије Русије нема ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

02.06.2015 15:06

Е сада це вуциц признати косово и мора полозути рацуне за брацу бутици

ОДГОВОРИТЕ