Vučić stigao u zvaničnu posjetu SAD

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić stigao je u zvaničnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama gde će, na poziv američkog potpredsednika Džozefa Bajdena, boraviti do četvrtka 4. juna.

Srbija 02.06.2015 | 09:46
Vučić stigao u zvaničnu posjetu SAD

Neposredno po dolasku u Vašington, Vučić je za RTS izjavio da je ova poseta veoma važna za Srbiju i da je srećan što ima ''pun raspored''.

"Američki investitori ne razmišljaju o nastavku svojih ulaganja u jednu zemlju, ili dolasku, ukoliko tamo ne postoji politička stabilnost i ukoliko to ne odobrava i politika SAD", rekao je Vučić.

Reč je pre svega o saradnji sa tri komapnije koje su vezane za IT sektoru - Dženeral elektrik, Majkrosoft i NCR, dodao je srpski premijer po dolasku u Vašington.

Kako je najavljeno, Vučić će tokom posete razgovarati sa Bajdenom i drugim američkim zvaničnicima o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i podršci Vašingtona evropskom putu Srbije.

Vlada Srbije je najavila da će se Vučić, prvog dana zvanične posete, sastati se predstavnicima najvećih američkih kompanija, kao što su Dženeral elektrik, Majkrosoft, NCR, nakon čega je planiran susret sa zamenikom američkog državnog sekretara Entonijem Blinkenom, a nešto kasnije i sa predstavnicima srpske dijaspore u SAD.

Tokom drugog dana posete, predviđen je zvaničan susret Vučića i potpredsednika SAD Džozefa Bajdena u Beloj kući.

Istoga dana predsednik srpske Vlade razgovaraće i sa predsedavajućim Senatskog komiteta za oružane snage, senatorom Džonom Mekejnom.

Nakon toga slede susreti sa kopredsedavajućima Srpskog kokusa, kongresmenima Tedom Poom i Emanuelom Kliverom, kao i sa predsedavajućim Senatskog potkomiteta za Evropu, senatorom Ronom Džonsonom.

U četvrtak, 4. juna, premijer Vučić posetiće Univerzitet Džons Hopkins, gde će imati izlaganje, a nakon toga nastaviti niz susreta sa članovima Komiteta i Potkomiteta za spoljne poslove Senata SAD.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nato

02.06.2015 09:54

Sad mozemo ocekivati poslije ove posjete clanstvo u NATO Srbije i BiH,to znaci stabilnost i ulaganje u Drzave.

ODGOVORITE
Name

iskreno

02.06.2015 10:07

Vucicu okreni se ti USA jer od bratije Rusije nema nista.

ODGOVORITE
Name

zoran

02.06.2015 17:06

E sada ce vucic priznati kosovo i mora polozuti racune za bracu butici

ODGOVORITE