Дјеца нису смјела бити у кругу бетонаре

Двоје малољетне дјеце која су у недјељу погинула у бетонари "Неxе" у Сарајеву није се смјело наћи у кругу предузећа, а њихов отац их је увео на своју одговорност.

Босна и Херцеговина 02.06.2015 | 08:18
Дјеца нису смјела бити у кругу бетонаре

Казали су то јуче у овом предузећу, а поводом трагичне погибије двоје малишана који су упали у силос с пијеском док је њихов отац радио на припреми бетона.

Един Форто, директор бетонаре "Неxе", казао је како му је страшно жао због трагедије те како ће ово предузеће на сваки начин помоћи унесрећеној породици.

"Ипак, нико није могао да зна шта ће се десити и да ће доћи до трагедије. Нажалост, десила се трагедија и ми ћемо помоћи породици настрадале дјеце", казао је Форте.

Иначе, дан послије овог инцидента позвали Кантонално тужилаштво у Сарајеву, гдје су укратко рекли како ће о евентуалној одговорности и процесуирању одлучити тек након што буде завршена истрага у овом случају, те да се до тада по овом питању неће оглашавати.

Очекивало се да поводом свега на терен изађе и Кантонална инспекција рада и заштите на раду, али то нису урадили, јер, како су кратко поручили, за то нису добили налог од надлежног тужиоца.

Како су јуче рекли познаници породице настрадале дјеце, њихов отац Б.П. у бетонари ради на пословима оператера машина и диспечера робе, а кобног дана је са супругом и малишанима био у Пионирској долини, гдје су одмарали.

"Колега из бетонаре га је позвао да га замијени кратко, јер он није могао, а требало је отпремити бетон купцима. Журећи да обави посао није имао времена да дјецу и жену врати кући, већ су сви отишли у круг фирме. Дјеца су се пожалила да су гладна, а мајка је отишла у трговину. Кад се вратила није их било, а убрзо су схватили да су дјеца упала у силос, који се користи за прављење бетона", казао је он.

Иначе, страдали дјечак имао је десет година, а несрећна дјевојчица само пет.

Извор: Независне новине

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

смјесколина ЦХ

02.06.2015 08:08

Страсно... огромна тугааа, јадна дјецица :(((

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страшно!

02.06.2015 08:18

Ужас! Неред и јавашлук коштају преко сваке мјере. Докле овако! Дјеца нису смјела бити пуштена у фабрику па макар да су и директорова! Објесити и директора и шефа обезбједјења радника обезбједјења!И то за ноге!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Масха

02.06.2015 16:18

Страшно , каква људска трагедија, да бар нисам ни прочитала овај чланак:(

ОДГОВОРИТЕ