РГ: Рафа и Ноле сигурни, слиједи - РАФОЛЕ!!!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса у којем ће 44. пут у каријери играти против Шпанца Рафаела Надала. Шпански тенисер Рафаел Надал победио је Џека Сока.

Тенис 01.06.2015 | 20:20
РГ: Рафа и Ноле сигурни, слиједи - РАФОЛЕ!!!

Ђоковић је обезбедио пласман у своје 24. узастопно Грен слем четвртфинале убедљивом победом над Ришаром Гаскеом, резултатом 6:1, 6:2, 6:3.

Био је ово укупно 12. међусобни дуел двојице тенисера, а до сада је Новак изгубио само један меч од Француза – давне 2007. године Гаске га је добио у Кини.

Српски тенисер није добро ушао у меч, направио је 12 неизнуђених грешака после само четири гема, али је у наставку меча био супериоран

Гаске је повео са 1:0, међутим Дјоковић је одговорио са девет добијених гемова заредом и дошао до убедљиве предности. Често се Србин одлучивао на дроп шотове који га нису најбоље слушали, али је и поред тога успео да декласира противника који је неколико дана раније изјавио како је Новакова игра досадна.

Пред сам крај Ђоковић се мало опустио, Гаске је вратио брејк, пре него што је српски представник везао нова два гема за победу после два сата игре.

И поред великог броја неизнуђених грешака у уводном делу меча, најбољи спортиста света за прошлу годину успео је да буде у великом плусу – забележио је 47 винера (4 аса) и 25 грешака. Гаске је поентирао 26 пута, али је зато направио и 31 неизнуђену грешку.

Сада нас чека дуго најављивани дуел са Надалом, који је био бољи од Џека Сока из САД са 6:3, 6:1, 5:7, 6:2. Ђоковић и Надала до сада су играли 43 пута и шпански тенисер води са 23:20 у победама.

Полседњи пут састали су у полуфиналу мастерса у Монте Карлу, када је Нооковић славио са 6:3, 6:3.

Оно на чему ће Србин морати да поради јесте реализација брејк лопти, пошто је на данашњем мечу искористио тек 7 од 23. Надал толико шансе сигурно неће пружити.

Надал је победио Сока са 6:3, 6:1, 5:7, 6:2 после скоро три сата игре и пласирао се у четвртфинале другог Грен слема сезоне.

Рафа ће се у борби за полуфинале састати са јединим човеком који га је победио 20 пута, а то ће укупно бити њихов 44. међусобни дуел – Шпанац је остварио три победе више.

Надал је уз доста мука остварио 70. тријумф на париској шљаци, иако је пре више од сат времена сервирао за тријумф у три сета.

При резултату 5:4 Сок се вратио и изјендачио, а онда још једном одузео сервис противнику и изборио четврти сет. Ипак, пад концентрације и превелика журба на старту тог дела игре коштале су га брејка, а Надал је то искористио и овога пута успео да приведе меч крају.

Претходно је Тонијев пулен лагано освојио прва два сета, што својом добром игром, што захваљујући Џековом неискуству. Оба уводна дела игре отварао је са по два брејка и потом рутински „пунио“ семафор.

Надал је још једном показао да подиже ниво игре како турнир одмиче, али ће и поред тога улогу фаворита у четвртфиналу препустити Новаку. Током ове недеље могли смо да видимо његове карактеристичне форхенде из трка, као и одличне партије против условно неугодних тенисера.

’Бик са Маљорке’ тако је наставио пут ка рекордној десетој титули у Булоњској шуми, а против Сока уписао је 34 винера и две грешке мање. Американац је био много агресивнији, али није успева да погађа у серијама, па је код њега тај однос 31:44.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

лопта

01.06.2015 18:35

Брдо неважних података, а нигдје ни ријечи кад је меч између њих двојице, у колико сати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

загу

02.06.2015 08:01

Види се колико ''познајеш спорт'' ЛОПТО! У тренутку кад се заврше мечеви, нико не зна кад је сљедећи меч! Да те мало образујем - распоред мечева на тениским турнирима се прави дан за дан, а за сљедећи се прави на крају претходног итд...На грен-слем турнирима се игра сваки други дан, а сатница зависи од организатора.

Name

лопта

02.06.2015 13:48

Ре: загу Е, ал си ме образовао, свака ти част! Не знаш ни сам шта си мислио рећи. Човјек испод је јасно рекао термин меча, а није распалио некакву дрвену филозофију као ти. Разумијеш се у спорт као пас у кантар.

Name

загу

02.06.2015 19:38

Е, баш ти је лијепо овај доље одговорио! И он се разумије у спорт к'о...!!! Волим рећи да сам у праву, јер се меч игра сутра око 16:00! Шта ћу, кад се разумијем у спорт!

Name

Рекет

01.06.2015 20:31

Мец је 03.06 у 11х.

ОДГОВОРИТЕ