RG: Rafa i Nole sigurni, slijedi - RAFOLE!!!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa u kojem će 44. put u karijeri igrati protiv Španca Rafaela Nadala. Španski teniser Rafael Nadal pobedio je Džeka Soka.

Tenis 01.06.2015 | 20:20
RG: Rafa i Nole sigurni, slijedi - RAFOLE!!!

Đoković je obezbedio plasman u svoje 24. uzastopno Gren slem četvrtfinale ubedljivom pobedom nad Rišarom Gaskeom, rezultatom 6:1, 6:2, 6:3.

Bio je ovo ukupno 12. međusobni duel dvojice tenisera, a do sada je Novak izgubio samo jedan meč od Francuza – davne 2007. godine Gaske ga je dobio u Kini.

Srpski teniser nije dobro ušao u meč, napravio je 12 neiznuđenih grešaka posle samo četiri gema, ali je u nastavku meča bio superioran

Gaske je poveo sa 1:0, međutim Djoković je odgovorio sa devet dobijenih gemova zaredom i došao do ubedljive prednosti. Često se Srbin odlučivao na drop šotove koji ga nisu najbolje slušali, ali je i pored toga uspeo da deklasira protivnika koji je nekoliko dana ranije izjavio kako je Novakova igra dosadna.

Pred sam kraj Đoković se malo opustio, Gaske je vratio brejk, pre nego što je srpski predstavnik vezao nova dva gema za pobedu posle dva sata igre.

I pored velikog broja neiznuđenih grešaka u uvodnom delu meča, najbolji sportista sveta za prošlu godinu uspeo je da bude u velikom plusu – zabeležio je 47 vinera (4 asa) i 25 grešaka. Gaske je poentirao 26 puta, ali je zato napravio i 31 neiznuđenu grešku.

Sada nas čeka dugo najavljivani duel sa Nadalom, koji je bio bolji od Džeka Soka iz SAD sa 6:3, 6:1, 5:7, 6:2. Đoković i Nadala do sada su igrali 43 puta i španski teniser vodi sa 23:20 u pobedama.

Polsednji put sastali su u polufinalu mastersa u Monte Karlu, kada je Nooković slavio sa 6:3, 6:3.

Ono na čemu će Srbin morati da poradi jeste realizacija brejk lopti, pošto je na današnjem meču iskoristio tek 7 od 23. Nadal toliko šanse sigurno neće pružiti.

Nadal je pobedio Soka sa 6:3, 6:1, 5:7, 6:2 posle skoro tri sata igre i plasirao se u četvrtfinale drugog Gren slema sezone.

Rafa će se u borbi za polufinale sastati sa jedinim čovekom koji ga je pobedio 20 puta, a to će ukupno biti njihov 44. međusobni duel – Španac je ostvario tri pobede više.

Nadal je uz dosta muka ostvario 70. trijumf na pariskoj šljaci, iako je pre više od sat vremena servirao za trijumf u tri seta.

Pri rezultatu 5:4 Sok se vratio i izjendačio, a onda još jednom oduzeo servis protivniku i izborio četvrti set. Ipak, pad koncentracije i prevelika žurba na startu tog dela igre koštale su ga brejka, a Nadal je to iskoristio i ovoga puta uspeo da privede meč kraju.

Prethodno je Tonijev pulen lagano osvojio prva dva seta, što svojom dobrom igrom, što zahvaljujući Džekovom neiskustvu. Oba uvodna dela igre otvarao je sa po dva brejka i potom rutinski „punio“ semafor.

Nadal je još jednom pokazao da podiže nivo igre kako turnir odmiče, ali će i pored toga ulogu favorita u četvrtfinalu prepustiti Novaku. Tokom ove nedelje mogli smo da vidimo njegove karakteristične forhende iz trka, kao i odlične partije protiv uslovno neugodnih tenisera.

’Bik sa Maljorke’ tako je nastavio put ka rekordnoj desetoj tituli u Bulonjskoj šumi, a protiv Soka upisao je 34 vinera i dve greške manje. Amerikanac je bio mnogo agresivniji, ali nije uspeva da pogađa u serijama, pa je kod njega taj odnos 31:44.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

lopta

01.06.2015 18:35

Brdo nevažnih podataka, a nigdje ni riječi kad je meč između njih dvojice, u koliko sati?

ODGOVORITE
Name

zagu

02.06.2015 08:01

Vidi se koliko ''poznaješ sport'' LOPTO! U trenutku kad se završe mečevi, niko ne zna kad je sljedeći meč! Da te malo obrazujem - raspored mečeva na teniskim turnirima se pravi dan za dan, a za sljedeći se pravi na kraju prethodnog itd...Na gren-slem turnirima se igra svaki drugi dan, a satnica zavisi od organizatora.

Name

lopta

02.06.2015 13:48

Re: zagu E, al si me obrazovao, svaka ti čast! Ne znaš ni sam šta si mislio reći. Čovjek ispod je jasno rekao termin meča, a nije raspalio nekakvu drvenu filozofiju kao ti. Razumiješ se u sport kao pas u kantar.

Name

zagu

02.06.2015 19:38

E, baš ti je lijepo ovaj dolje odgovorio! I on se razumije u sport k'o...!!! Volim reći da sam u pravu, jer se meč igra sutra oko 16:00! Šta ću, kad se razumijem u sport!

Name

Reket

01.06.2015 20:31

Mec je 03.06 u 11h.

ODGOVORITE