Одузели родитељима дијете због цигарета

Двогодишњи дечак је одлуком суда одузет од родитеља, а судија је рекао да дете треба да буде усвојено, након што је социјална радница открила да је малишан живео у “најзадимљенијој кући коју је икад видео”, пренео је “Скај њуз”.

Свијет 01.06.2015 | 19:07
Одузели родитељима дијете због цигарета

Социјална радница Џули Ален изјавила је да тако задимљену кућу није видела у својој 10-годишњој каријери. Ален је рекла да су дете и његов отац били окружени “видљивим облаком дима” кад је она дошла у посету, те да није могла нормално да дише.

Дечак је, како је испричала, током посете спавао на софи и није био у добром стању већ неко време. Ален је одмах родитељима изнела своју забринутост због утицаја толике количине дима на дете, које је већ имало проблема са дисањем.

Дечак је пре неколико месеци добио инхалатор због отежаног дисања.

Други социјални радник је истакао да дечакова одећа и играчке “смрде на цигарете”.

Судија Луис Пембертон одлучила је након свега што је утврђено да се дете да на усвајање. Судија није желела да открије идентитет родитеља, али је објавила имена социјалних радника који су радили с том породицом.

Кад се потегло питање дима које окружује дете у простору, родитељи, како је навела судија, нису били у стању да признају, цене забринутост или усвоје друго понашање.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Духан

01.06.2015 21:23

Дим убија дјецу, болеснике. Потом зивот се сведе само на лов ко це дати цигар.

ОДГОВОРИТЕ