Oduzeli roditeljima dijete zbog cigareta

Dvogodišnji dečak je odlukom suda oduzet od roditelja, a sudija je rekao da dete treba da bude usvojeno, nakon što je socijalna radnica otkrila da je mališan živeo u “najzadimljenijoj kući koju je ikad video”, preneo je “Skaj njuz”.

Svijet 01.06.2015 | 19:07
Oduzeli roditeljima dijete zbog cigareta

Socijalna radnica Džuli Alen izjavila je da tako zadimljenu kuću nije videla u svojoj 10-godišnjoj karijeri. Alen je rekla da su dete i njegov otac bili okruženi “vidljivim oblakom dima” kad je ona došla u posetu, te da nije mogla normalno da diše.

Dečak je, kako je ispričala, tokom posete spavao na sofi i nije bio u dobrom stanju već neko vreme. Alen je odmah roditeljima iznela svoju zabrinutost zbog uticaja tolike količine dima na dete, koje je već imalo problema sa disanjem.

Dečak je pre nekoliko meseci dobio inhalator zbog otežanog disanja.

Drugi socijalni radnik je istakao da dečakova odeća i igračke “smrde na cigarete”.

Sudija Luis Pemberton odlučila je nakon svega što je utvrđeno da se dete da na usvajanje. Sudija nije želela da otkrije identitet roditelja, ali je objavila imena socijalnih radnika koji su radili s tom porodicom.

Kad se poteglo pitanje dima koje okružuje dete u prostoru, roditelji, kako je navela sudija, nisu bili u stanju da priznaju, cene zabrinutost ili usvoje drugo ponašanje.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Duhan

01.06.2015 21:23

Dim ubija djecu, bolesnike. Potom zivot se svede samo na lov ko ce dati cigar.

ODGOVORITE