СП - Паун: Можемо у други круг!

Селектор младе репрезентације Србије Вељко Пауновић оценио је да је други круг Светског првенства на Новом Зеланду могућ и достижан.

Фудбал 02.06.2015 | 15:40
СП - Паун: Можемо у други круг!

Пауновић је, такође, истакао да његова екипа није заслужила пораз од Уругваја, који је славио са 1:0 у првом мечу на шампионату.

„Сасвим објективно могу рећи да нисмо заслужили да изгубимо утакмицу против Уругваја, сигуран сам да се у томе слажу сви који су гледали меч. Имали смо много прилика, имао их је и Уругвај, ми наше нисмо искористили, они једну своју јесу и не можемо се више вратити уназад“, рекао је Пауновић, „Оно што је за мене као тренера важно јесте да су се сви уверили да је наше опредељење игра, да смо имали пуно лепих акција, одличних продора по боковима. Све је било идеално, осим реализације, али у фудбалу се ипак игра за голове. Сигуран сам да ће они доћи у наредне две утакмице против Малија и Мексика“.

Две најбоље прилике на мечу пропустио је најмлађи репрезентативац Србије на првенству Иван Шапоњић.

„Не можемо ништа да замеримо Шапоњићу, одиграо је одличну утакмицу, борио се као лав свих 90 минута против старијих и искуснијих играча. Видели сте какав је играч штопер Паоло Лемос, то је дефанзивац светског калибра, ускоро велико фудбалско име. Уругвајци су заиста моћан тим, који смо ми надиграли на терену, али нажалост нисмо имали среће да постигнемо гол. Јасно се видело да је наш противник све време био под жестоким притиском, дуго су се и гласно радовали после победе, јер су свесни да су се провукли“, истакао је Пауновић.

Српске фудбалере утакмица другог кола чека у среду од 9 часова, када ће им ривал бити Мали, који је на старту победио Мексико са 2:0.

„И даље смо у игри, пласман у други круг је апсолутно могућ и достижан. Гледали смо Мали уживо, а имамо и доста материјала о њима, припремићемо се на најбољи начин. Ради се о физички снажној селекцији, имају опасне индивидуалце у нападу, брза су екипа“, рекао се селектор Србије, „Као што смо и рекли пре доласка, жреб нам је доделио на Новом Зеланду веома тешке противнике, наша група је с разлогом названа 'групом смрти', али уздигнуте главе гледамо ка следећем дуелу... Само да поправимо реализацију и неће бити проблем“.

Коментари / 0

Оставите коментар