SP - Paun: Možemo u drugi krug!

Selektor mlade reprezentacije Srbije Veljko Paunović ocenio je da je drugi krug Svetskog prvenstva na Novom Zelandu moguć i dostižan.

Fudbal 02.06.2015 | 15:40
SP - Paun: Možemo u drugi krug!

Paunović je, takođe, istakao da njegova ekipa nije zaslužila poraz od Urugvaja, koji je slavio sa 1:0 u prvom meču na šampionatu.

„Sasvim objektivno mogu reći da nismo zaslužili da izgubimo utakmicu protiv Urugvaja, siguran sam da se u tome slažu svi koji su gledali meč. Imali smo mnogo prilika, imao ih je i Urugvaj, mi naše nismo iskoristili, oni jednu svoju jesu i ne možemo se više vratiti unazad“, rekao je Paunović, „Ono što je za mene kao trenera važno jeste da su se svi uverili da je naše opredeljenje igra, da smo imali puno lepih akcija, odličnih prodora po bokovima. Sve je bilo idealno, osim realizacije, ali u fudbalu se ipak igra za golove. Siguran sam da će oni doći u naredne dve utakmice protiv Malija i Meksika“.

Dve najbolje prilike na meču propustio je najmlađi reprezentativac Srbije na prvenstvu Ivan Šaponjić.

„Ne možemo ništa da zamerimo Šaponjiću, odigrao je odličnu utakmicu, borio se kao lav svih 90 minuta protiv starijih i iskusnijih igrača. Videli ste kakav je igrač štoper Paolo Lemos, to je defanzivac svetskog kalibra, uskoro veliko fudbalsko ime. Urugvajci su zaista moćan tim, koji smo mi nadigrali na terenu, ali nažalost nismo imali sreće da postignemo gol. Jasno se videlo da je naš protivnik sve vreme bio pod žestokim pritiskom, dugo su se i glasno radovali posle pobede, jer su svesni da su se provukli“, istakao je Paunović.

Srpske fudbalere utakmica drugog kola čeka u sredu od 9 časova, kada će im rival biti Mali, koji je na startu pobedio Meksiko sa 2:0.

„I dalje smo u igri, plasman u drugi krug je apsolutno moguć i dostižan. Gledali smo Mali uživo, a imamo i dosta materijala o njima, pripremićemo se na najbolji način. Radi se o fizički snažnoj selekciji, imaju opasne individualce u napadu, brza su ekipa“, rekao se selektor Srbije, „Kao što smo i rekli pre dolaska, žreb nam je dodelio na Novom Zelandu veoma teške protivnike, naša grupa je s razlogom nazvana 'grupom smrti', ali uzdignute glave gledamo ka sledećem duelu... Samo da popravimo realizaciju i neće biti problem“.

Komentari / 0

Ostavite komentar