''Орлови'' пред Данце: Биће боље него у Београду!

Репрезентативци Србије се окупили у Старој Пазови. "Велики сам оптимиста пред сусрет са Данском, јер не можемо поновити тако слабу игру као у Београду", каже Радосав Петровић.

Фудбал 02.06.2015 | 09:00
''Орлови'' пред Данце: Биће боље него у Београду!

Фудбалска репрезентација Србије 13. јуна у Копенхагену игра изузетно важну утакмицу у квалификацијама за Европско првенство 2016. у Француској. "Орлови" морају да победе Данце да би им остала нада да могу до пласмана на завршни турнир.

Припреме за тај меч почињу од овог понедељка, када су се изабраници Радована Ћурчића окупили у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.

Играчи су дошли у добром расположењу.

"Меч против Данске је веома битна утакмица за наш положај на табели. То је можда пресудна утакмица за нашу судбину у овим квалификацијама. Бодови су нам неопходни. Искрено, велики сам оптимиста пред сусрет са Данском, јер не можемо поновити тако слабу игру као у Београду", рекао је нови везиста кијевског Динама, Радосав Петровић.

Међу тројицом голмана које је селектор позвао нашао се и дебитант Живко Живковић, чувар мреже Партизана.

"Имао сам добру полусезону иза себе. Ово је и награда за мене што сам дошао у тако пробрано друштво. Прошао сам доста селекција, па ми ово није ништа страно. На мени је да се докажем и да убедим селектора да није погрешио што ме је позвао", каже 26-годишњи чувар мреже.

Матија Настасић је очекивао да ће из Копенхагена путовати у Праг, где младу репрезентацију Србије чека учешће на Европском првенству, међутим, Шалке је покварио планове.

"Мени је јако жао што нећу бити у Прагу. Ја сам желео да играм на Европском првенству, али мој клуб и ФСС нису успели да се договоре. Желим им пуно успеха и без мене", рекао је штопер.

Пре тога утакмице са Данском, 7. јуна у Санкт Пелтену, изабраници Радована Ћурчића играју пријатељски меч са Азербејџаном, који са клупе води бивши играч и тренер Црвене звезде, Роберт Просинечки.

Коментари / 0

Оставите коментар