''Orlovi'' pred Dance: Biće bolje nego u Beogradu!

Reprezentativci Srbije se okupili u Staroj Pazovi. "Veliki sam optimista pred susret sa Danskom, jer ne možemo ponoviti tako slabu igru kao u Beogradu", kaže Radosav Petrović.

Fudbal 02.06.2015 | 09:00
''Orlovi'' pred Dance: Biće bolje nego u Beogradu!

Fudbalska reprezentacija Srbije 13. juna u Kopenhagenu igra izuzetno važnu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj. "Orlovi" moraju da pobede Dance da bi im ostala nada da mogu do plasmana na završni turnir.

Pripreme za taj meč počinju od ovog ponedeljka, kada su se izabranici Radovana Ćurčića okupili u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Igrači su došli u dobrom raspoloženju.

"Meč protiv Danske je veoma bitna utakmica za naš položaj na tabeli. To je možda presudna utakmica za našu sudbinu u ovim kvalifikacijama. Bodovi su nam neophodni. Iskreno, veliki sam optimista pred susret sa Danskom, jer ne možemo ponoviti tako slabu igru kao u Beogradu", rekao je novi vezista kijevskog Dinama, Radosav Petrović.

Među trojicom golmana koje je selektor pozvao našao se i debitant Živko Živković, čuvar mreže Partizana.

"Imao sam dobru polusezonu iza sebe. Ovo je i nagrada za mene što sam došao u tako probrano društvo. Prošao sam dosta selekcija, pa mi ovo nije ništa strano. Na meni je da se dokažem i da ubedim selektora da nije pogrešio što me je pozvao", kaže 26-godišnji čuvar mreže.

Matija Nastasić je očekivao da će iz Kopenhagena putovati u Prag, gde mladu reprezentaciju Srbije čeka učešće na Evropskom prvenstvu, međutim, Šalke je pokvario planove.

"Meni je jako žao što neću biti u Pragu. Ja sam želeo da igram na Evropskom prvenstvu, ali moj klub i FSS nisu uspeli da se dogovore. Želim im puno uspeha i bez mene", rekao je štoper.

Pre toga utakmice sa Danskom, 7. juna u Sankt Peltenu, izabranici Radovana Ćurčića igraju prijateljski meč sa Azerbejdžanom, koji sa klupe vodi bivši igrač i trener Crvene zvezde, Robert Prosinečki.

Komentari / 0

Ostavite komentar