Ако Ану мотивише љубав, тим боље!

Анина романса са Паризом. Српска тенисерка на путу је да понови свој најбољи резултат на Ролан Гаросу. Тамо је узела титулу 2008, а сада је већ у четвртфиналу!

Тенис 02.06.2015 | 08:20
Ако Ану мотивише љубав, тим боље!

Иза те романсе стоји још једна, велика љубав између наше тенисерке и фудбалера Бајерна Бастијана Швајнштајгера. Немац је бодри на мечевима у Паризу, даје јој силну подршку и енергију, а Ана то претвара у победе. Данас је савладала Јекатерину Макарову са 7:5, 3:6, 6:1.

Селектор ФЕД куп тима Србије, Татјана Јечменица-Јевтић радује се Аниним победама. Питали смо је, колико заљубљеност као фактор може имати утицаја на игру тенисерке, у овом случају Ане Ивановић.

- Све је то индивидуална ствар. Знате, неког може да деконцентрише, а неког баш да мотивише. Ако Ану то мотивише, тим боље! Ипак сведоци смо да људи некад кажу, “аха, заљубљена је”, види како слабо игра, или обрнуто. Када је неко професионалац и када је дуго у Топ 10, као Ана, онда сигурно веома добро зна како све то да контролише и не дозволи да има негативан утицај на њену игру - каже Јечменица-Јевтић.

Могуће је да је Бастијанов долазак у Париз, стигао баш у прави час.

- Ана је играла са мање самопоуздања у Штутгарту и Мадриду. Тешко јој је кренуло и на Ролан Гаросу, у прва два меча изгубила је почетне сетове, али када је све то успела да преброди, верујем да ће јој то сада много значити у завршници турнира. Знамо да је Ани психа најбитнија, када је у свом елементу, може да победи било кога. Нормално је да свако воли да има подршку, пре свега публике, па онда и неког свог у ложи, било да је у питању отац, мајка, дечко, небитно. Подршка увек значи - каже селектор наше женске репрезентације.

Ивановићевој се поприлично отворио и жреб, у четвртфиналу игра са Елином Свитолином, има лепу прилику да оствари фантастичан резултат.

- Свитолину је побеђивала редовно, води са 6:0. То јесте добро, али може да буде и незгодно јер себи намећете притисак. Кажете, “сад имам шансу”, “морам да је победим” и слично. Ипак, Ана је искусна, била је много пута у тој ситуацији и зна с тим да се носи. И то што је у четвртфиналу гренд слема је већ фантастичан резултат, а свака победа преко тога је маестрална. Надам се да ће остварити своје жеље и поновити свој највећин успех - поручила је Јечменица-Јевтић.

Коментари / 0

Оставите коментар