Ako Anu motiviše ljubav, tim bolje!

Anina romansa sa Parizom. Srpska teniserka na putu je da ponovi svoj najbolji rezultat na Rolan Garosu. Tamo je uzela titulu 2008, a sada je već u četvrtfinalu!

Tenis 02.06.2015 | 08:20
Ako Anu motiviše ljubav, tim bolje!

Iza te romanse stoji još jedna, velika ljubav između naše teniserke i fudbalera Bajerna Bastijana Švajnštajgera. Nemac je bodri na mečevima u Parizu, daje joj silnu podršku i energiju, a Ana to pretvara u pobede. Danas je savladala Jekaterinu Makarovu sa 7:5, 3:6, 6:1.

Selektor FED kup tima Srbije, Tatjana Ječmenica-Jevtić raduje se Aninim pobedama. Pitali smo je, koliko zaljubljenost kao faktor može imati uticaja na igru teniserke, u ovom slučaju Ane Ivanović.

- Sve je to individualna stvar. Znate, nekog može da dekoncentriše, a nekog baš da motiviše. Ako Anu to motiviše, tim bolje! Ipak svedoci smo da ljudi nekad kažu, “aha, zaljubljena je”, vidi kako slabo igra, ili obrnuto. Kada je neko profesionalac i kada je dugo u Top 10, kao Ana, onda sigurno veoma dobro zna kako sve to da kontroliše i ne dozvoli da ima negativan uticaj na njenu igru - kaže Ječmenica-Jevtić.

Moguće je da je Bastijanov dolazak u Pariz, stigao baš u pravi čas.

- Ana je igrala sa manje samopouzdanja u Štutgartu i Madridu. Teško joj je krenulo i na Rolan Garosu, u prva dva meča izgubila je početne setove, ali kada je sve to uspela da prebrodi, verujem da će joj to sada mnogo značiti u završnici turnira. Znamo da je Ani psiha najbitnija, kada je u svom elementu, može da pobedi bilo koga. Normalno je da svako voli da ima podršku, pre svega publike, pa onda i nekog svog u loži, bilo da je u pitanju otac, majka, dečko, nebitno. Podrška uvek znači - kaže selektor naše ženske reprezentacije.

Ivanovićevoj se poprilično otvorio i žreb, u četvrtfinalu igra sa Elinom Svitolinom, ima lepu priliku da ostvari fantastičan rezultat.

- Svitolinu je pobeđivala redovno, vodi sa 6:0. To jeste dobro, ali može da bude i nezgodno jer sebi namećete pritisak. Kažete, “sad imam šansu”, “moram da je pobedim” i slično. Ipak, Ana je iskusna, bila je mnogo puta u toj situaciji i zna s tim da se nosi. I to što je u četvrtfinalu grend slema je već fantastičan rezultat, a svaka pobeda preko toga je maestralna. Nadam se da će ostvariti svoje želje i ponoviti svoj najvećin uspeh - poručila je Ječmenica-Jevtić.

Komentari / 0

Ostavite komentar