Видео, СП - Пауновић: Момцима ништа не могу да замјерим!

Селектор омладинске репрезентације Србије (играчи до 20 година) Вељко Пауновић поновио да срећа није била савезник његовог тима против Уругваја. "Шапоњић се борио као лав, не замерам му ништа".

Фудбал 01.06.2015 | 21:00
Видео, СП - Пауновић: Момцима ништа не могу да замјерим!

Статистика каже: фудбалска репрезентација Србије у свим сегментима је била боља од Уругваја на отварању Мундијалита на Новом Зеланду. Осим у најважнијем. Семафор је био неумољив - 0:1.

"Орлићи" Вељка Пауновића су изгубили од вицешампиона света, али могли су боље. Много боље.

Дан после пораза, селекторова размишљања се нису променила.

"Сасвим објективно могу да кажем да нисмо заслужили да изгубимо утакмицу са Уругвајем, сигуран сам да се у томе слажу сви који су гледали меч. Имали смо много прилика, имао их је и Уругвај, ми наше нисмо искористили, они једну своју јесу и не можемо се више вратити уназад. Оно што је за мене као тренера важно је да су се сви уверили да је наше опредељење игра, да смо имали пуно лепих акција, одличних продора по боковима... Све је било идеално, осим реализације, али у фудбалу се ипак игра за голове. Сигуран сам да ће они доћи у наредне две утакмице против Малија и Мексика", каже Пауновић, преноси сајт ФСС.

Они који су гледали утакмицу, жале за најзрелијим шансама српског тима. Обе је имао нападач Партизана Иван Шапоњић. Могао је и морао боље, поготово у финишу утакмице.

Пауновић га, међутим, не критикује.

"Не можемо ништа да замеримо Шапоњићу, одиграо је одличну утакмицу, борио се као лав свих 90 минута против старијих и искуснијих играча... Видели сте какав је играч штопер Паоло Лемос, то је дефанзивац светског калибра, ускоро велико фудбалско име... Такође и Переиро, па Кастро и два изврсна везна играча Арамбари и капитен Нандез. Уругвајци су заиста моћан тим, који смо ми надиграли на терену, али нажалост нисмо имали среће да постигнемо гол. Јасно се видело да је наш противник све време био под жестоким притиском, дуго су се и гласно радовали после победе, јер су свесни да су се 'провукли'", став је селектора "орлића".

Погледајте најзанимљиве детаље меча Србија - Уругвај...

У наредној утакмици противник Србији биће Мали, који је на старту турнира изненадио Мексико, победивши 2:0.

"И даље смо у игри, пласман у други круг је апсолутно могућ и достижан. Гледали смо Мали уживо, а имамо и доста материјала о њима, припремићемо се на најбољи начин. Ради се о физички снажној селекцији, имају опасне индивидуалце у нападу, брза су екипа... Против Мексика су почели доста дефанзивно, чекали су своје шансе из контранапада, ток утакмице им је ишао на руку и чак су на крају могли и убедљивије да победе, иако је Мексико у првом полувремену доминирао... Као што смо и рекли пре доласка, жреб нам је доделио на Новом Зеланду веома тешке противнике, наша група је са разлогом названа 'групом смрти', али уздигнуте главе гледамо ка следећем дуелу... Само да поправимо реализацију и неће бити проблема", каже Пауновић.

Коментари / 0

Оставите коментар