Video, SP - Paunović: Momcima ništa ne mogu da zamjerim!

Selektor omladinske reprezentacije Srbije (igrači do 20 godina) Veljko Paunović ponovio da sreća nije bila saveznik njegovog tima protiv Urugvaja. "Šaponjić se borio kao lav, ne zameram mu ništa".

Fudbal 01.06.2015 | 21:00
Video, SP - Paunović: Momcima ništa ne mogu da zamjerim!

Statistika kaže: fudbalska reprezentacija Srbije u svim segmentima je bila bolja od Urugvaja na otvaranju Mundijalita na Novom Zelandu. Osim u najvažnijem. Semafor je bio neumoljiv - 0:1.

"Orlići" Veljka Paunovića su izgubili od vicešampiona sveta, ali mogli su bolje. Mnogo bolje.

Dan posle poraza, selektorova razmišljanja se nisu promenila.

"Sasvim objektivno mogu da kažem da nismo zaslužili da izgubimo utakmicu sa Urugvajem, siguran sam da se u tome slažu svi koji su gledali meč. Imali smo mnogo prilika, imao ih je i Urugvaj, mi naše nismo iskoristili, oni jednu svoju jesu i ne možemo se više vratiti unazad. Ono što je za mene kao trenera važno je da su se svi uverili da je naše opredeljenje igra, da smo imali puno lepih akcija, odličnih prodora po bokovima... Sve je bilo idealno, osim realizacije, ali u fudbalu se ipak igra za golove. Siguran sam da će oni doći u naredne dve utakmice protiv Malija i Meksika", kaže Paunović, prenosi sajt FSS.

Oni koji su gledali utakmicu, žale za najzrelijim šansama srpskog tima. Obe je imao napadač Partizana Ivan Šaponjić. Mogao je i morao bolje, pogotovo u finišu utakmice.

Paunović ga, međutim, ne kritikuje.

"Ne možemo ništa da zamerimo Šaponjiću, odigrao je odličnu utakmicu, borio se kao lav svih 90 minuta protiv starijih i iskusnijih igrača... Videli ste kakav je igrač štoper Paolo Lemos, to je defanzivac svetskog kalibra, uskoro veliko fudbalsko ime... Takođe i Pereiro, pa Kastro i dva izvrsna vezna igrača Arambari i kapiten Nandez. Urugvajci su zaista moćan tim, koji smo mi nadigrali na terenu, ali nažalost nismo imali sreće da postignemo gol. Jasno se videlo da je naš protivnik sve vreme bio pod žestokim pritiskom, dugo su se i glasno radovali posle pobede, jer su svesni da su se 'provukli'", stav je selektora "orlića".

Pogledajte najzanimljive detalje meča Srbija - Urugvaj...

U narednoj utakmici protivnik Srbiji biće Mali, koji je na startu turnira iznenadio Meksiko, pobedivši 2:0.

"I dalje smo u igri, plasman u drugi krug je apsolutno moguć i dostižan. Gledali smo Mali uživo, a imamo i dosta materijala o njima, pripremićemo se na najbolji način. Radi se o fizički snažnoj selekciji, imaju opasne individualce u napadu, brza su ekipa... Protiv Meksika su počeli dosta defanzivno, čekali su svoje šanse iz kontranapada, tok utakmice im je išao na ruku i čak su na kraju mogli i ubedljivije da pobede, iako je Meksiko u prvom poluvremenu dominirao... Kao što smo i rekli pre dolaska, žreb nam je dodelio na Novom Zelandu veoma teške protivnike, naša grupa je sa razlogom nazvana 'grupom smrti', ali uzdignute glave gledamo ka sledećem duelu... Samo da popravimo realizaciju i neće biti problema", kaže Paunović.

Komentari / 0

Ostavite komentar