Ма, шта то кочи Типсу?!

Иако је због вируса прескочио Ролан Гарос, Јанко ће се вратити на стазе старе славе, истиче његов дугогодишњи тренер Дирк Хорфорд.

Тенис 03.06.2015 | 10:00
Ма, шта то кочи Типсу?!

Јанко Типсаревић таман је почео да се враћа у ритам и да напредује на АТП листи после вишемесечне паузе, када га је задесио нови малер, због чега је морао да одустане од наступа на Ролан Гаросу.

Вирусна инфекција разлог је одустајања од наступа на другом гренд слему сезоне, а његов дугогодишњи тренер Дирк Хорфорд није превише забринут због тога.

"Могао је Јанко да игра у Паризу, можда чак и да добије меч, али није осећао да је спреман за пет сетова и зато је одлучио да направи мини припреме за траву", открио је за "Спортски журнал" Хорфорд.

Шта уствари мучи Типсаревића?

"Прво је повредио ногу у Хајлброну пре три недеље и морао је да направи паузу од неколико дана. Почео је да тренира у Женеви, добро се осећао, добро радио, али је увече добио грозницу, главобољу, напао га вирус. Борио се да игра, али није добио дан одмора, а стање му се погоршало".

Немачки стручњак, генерално, је задовољан оним што је направио Типсаревић после дугог изостанка.

"Он се потпуно опоравио, али када 16 месеци не можете ни да ходате, велика је разлика. Потребно је време. Прогнозирао сам да би било одлично да буде спреман после Вимблдона, али је он успео још раније. На несрећу имао је повреде, а сваки тенисер може да закачи вирус".

Хордорф очекује да ће Јанко доста напредовати ове сезоне, а да ће пресудна бити наредна година.

"Волео бих да у 2016. буде тамо где је био када је био на врхунцу, да се бори за пласман на Мастерс у Лондону. Када би Јанко крајем наредне године могао да игра на истом нивоу као раније, да се бори да уђе на завршни турнир најбоље осморице, да поправи игру тако да има шансу да постане још бољи тенисер, био бих презадовољан".

Немачки тренер рекао је да не може да прогнозира да ли ће се Типсаревић вратити међу 20 или чак 10 најбољих на свету, али да сигурно зна да је променио приступ.

"Његов проблем када је био осми играч света је био тај што је био задовољан и срећан, а то онда значи да није питање да ли ћете него када ћете кренути низбрдо. Више је водио рачуна о томе да њему неко не узме место, него да он неком узме место. Знам да је разумео ту лекцију и надам се, ако се нађе у сличној ситуацији, да ће имати другачији приступ", закључио је Дирк Хордорф.

"Типсаревић ће после опоравка прво играти на турниру у Халеу, који стартује 15. јуна. Бернардо, његов кондициони тренер из Аргентине, дошао је у Београд да раде на физичкој спремности, како би надокнадили изгубљено у две недеље између Хајлброна и Париза", открио је Хордорф.

Коментари / 0

Оставите коментар