Ma, šta to koči Tipsu?!

Iako je zbog virusa preskočio Rolan Garos, Janko će se vratiti na staze stare slave, ističe njegov dugogodišnji trener Dirk Horford.

Tenis 03.06.2015 | 10:00
Ma, šta to koči Tipsu?!

Janko Tipsarević taman je počeo da se vraća u ritam i da napreduje na ATP listi posle višemesečne pauze, kada ga je zadesio novi maler, zbog čega je morao da odustane od nastupa na Rolan Garosu.

Virusna infekcija razlog je odustajanja od nastupa na drugom grend slemu sezone, a njegov dugogodišnji trener Dirk Horford nije previše zabrinut zbog toga.

"Mogao je Janko da igra u Parizu, možda čak i da dobije meč, ali nije osećao da je spreman za pet setova i zato je odlučio da napravi mini pripreme za travu", otkrio je za "Sportski žurnal" Horford.

Šta ustvari muči Tipsarevića?

"Prvo je povredio nogu u Hajlbronu pre tri nedelje i morao je da napravi pauzu od nekoliko dana. Počeo je da trenira u Ženevi, dobro se osećao, dobro radio, ali je uveče dobio groznicu, glavobolju, napao ga virus. Borio se da igra, ali nije dobio dan odmora, a stanje mu se pogoršalo".

Nemački stručnjak, generalno, je zadovoljan onim što je napravio Tipsarević posle dugog izostanka.

"On se potpuno oporavio, ali kada 16 meseci ne možete ni da hodate, velika je razlika. Potrebno je vreme. Prognozirao sam da bi bilo odlično da bude spreman posle Vimbldona, ali je on uspeo još ranije. Na nesreću imao je povrede, a svaki teniser može da zakači virus".

Hordorf očekuje da će Janko dosta napredovati ove sezone, a da će presudna biti naredna godina.

"Voleo bih da u 2016. bude tamo gde je bio kada je bio na vrhuncu, da se bori za plasman na Masters u Londonu. Kada bi Janko krajem naredne godine mogao da igra na istom nivou kao ranije, da se bori da uđe na završni turnir najbolje osmorice, da popravi igru tako da ima šansu da postane još bolji teniser, bio bih prezadovoljan".

Nemački trener rekao je da ne može da prognozira da li će se Tipsarević vratiti među 20 ili čak 10 najboljih na svetu, ali da sigurno zna da je promenio pristup.

"Njegov problem kada je bio osmi igrač sveta je bio taj što je bio zadovoljan i srećan, a to onda znači da nije pitanje da li ćete nego kada ćete krenuti nizbrdo. Više je vodio računa o tome da njemu neko ne uzme mesto, nego da on nekom uzme mesto. Znam da je razumeo tu lekciju i nadam se, ako se nađe u sličnoj situaciji, da će imati drugačiji pristup", zaključio je Dirk Hordorf.

"Tipsarević će posle oporavka prvo igrati na turniru u Haleu, koji startuje 15. juna. Bernardo, njegov kondicioni trener iz Argentine, došao je u Beograd da rade na fizičkoj spremnosti, kako bi nadoknadili izgubljeno u dve nedelje između Hajlbrona i Pariza", otkrio je Hordorf.

Komentari / 0

Ostavite komentar