Клоп не иде на клупу Наполија због Игуаина?!

Да је Гонзало Игуаин погодио за 3:2 против Лација и обезбедио квалификације за Лигу шампиона, Јирген Клоп био би тренер Наполија за следеће сезоне, тврди легендарни Франц Бекенбауер.

Фудбал 01.06.2015 | 18:40
Клоп не иде на клупу Наполија због Игуаина?!

Рафаел Бенитез опростио се неубедљиво од Наполија, којег је од кандидата за титулу претворио у петопласирани тим Серије А, клуб без учешћа у Лиги шампиона ове и наредне сезоне и клуб који је тако остао без 40 милиона евра с којима би могао да се додатно појача, и задржи актуелни састав.

Без обзира на то, Бенитез је после пораза од Лација од 2:4 на затварању Серије А, у утакмици која је практично била квалификациона за Лигу шампиона, мирно напустио "Сан Паоло" свестан да га чека посао у највећем клубу на свету, Реал Мадриду (иако многи не могу да се начуде како).

П. С. Бенитез је током претходне две сезоне потрошио 110 милиона евра да би клуб оставио у Лиги Европе, на петом месту.

Сада је само питање ко ће покушати да врати Наполи тамо где је био када је Валтер Мацари одлазио у Интер, а председник Аурелио Де Лорентис одлучио да позове Шпанца упомоћ. И, док италијански медији недељама најављују да ће Рафин наследник на југу бити наш тренер Синиша Михајловић, који је такође у међувремену најавио одлазак из Сампдорије, у Немачкој је активирана бомба коју је ове вечери деактивирао фудбалер Наполија Гонзало Игуаин.

Наиме, да је после првог и другог гола за 2:2 против Лација, а након 0:2 на полувремену, Игуаин искористио пенал за 3:2 и донео Наполију резултат вредан Лиге шампиона – тренер ове екипе наредне сезоне био би нико други до: Јирген Клоп!?

Ово је, уочи утакмице Наполи – Лацио, изјавио легендарни немачки фудбалер, тренер и функционер, Франц Бекенбауер. Он је у интервјуу за "Скај Спорт Дојчланд" рекао да има сазнања о томе да ће Клоп, који се после седам година растао са Борусијом Дортмунд, преузети Наполи под условом да овај клуб избори пласман у квал. за Лигу шампиона.

"Следеће сезоне Клоп ће радити на југу Италије, у Напуљу", рекао је Бекенбауер, условљавајући тај епилог са 40 милиона евра колико доноси отприлике пласман у Лигу шампиона.

Ако је веровати "Кајзер" Францу, онда је Игуаин промашио и богат буџет и једног од највећих тренера данашњице, после чега пред Лорентисом остају могућности о којима се причало и раније: Михајловић, Вићенцо Монтела из Фиорентине или Унаи Емери из Севиље.

Хајде да сачекамо још пар дана...

Коментари / 0

Оставите коментар