Klop ne ide na klupu Napolija zbog Iguaina?!

Da je Gonzalo Iguain pogodio za 3:2 protiv Lacija i obezbedio kvalifikacije za Ligu šampiona, Jirgen Klop bio bi trener Napolija za sledeće sezone, tvrdi legendarni Franc Bekenbauer.

Fudbal 01.06.2015 | 18:40
Klop ne ide na klupu Napolija zbog Iguaina?!

Rafael Benitez oprostio se neubedljivo od Napolija, kojeg je od kandidata za titulu pretvorio u petoplasirani tim Serije A, klub bez učešća u Ligi šampiona ove i naredne sezone i klub koji je tako ostao bez 40 miliona evra s kojima bi mogao da se dodatno pojača, i zadrži aktuelni sastav.

Bez obzira na to, Benitez je posle poraza od Lacija od 2:4 na zatvaranju Serije A, u utakmici koja je praktično bila kvalifikaciona za Ligu šampiona, mirno napustio "San Paolo" svestan da ga čeka posao u najvećem klubu na svetu, Real Madridu (iako mnogi ne mogu da se načude kako).

P. S. Benitez je tokom prethodne dve sezone potrošio 110 miliona evra da bi klub ostavio u Ligi Evrope, na petom mestu.

Sada je samo pitanje ko će pokušati da vrati Napoli tamo gde je bio kada je Valter Macari odlazio u Inter, a predsednik Aurelio De Lorentis odlučio da pozove Španca upomoć. I, dok italijanski mediji nedeljama najavljuju da će Rafin naslednik na jugu biti naš trener Siniša Mihajlović, koji je takođe u međuvremenu najavio odlazak iz Sampdorije, u Nemačkoj je aktivirana bomba koju je ove večeri deaktivirao fudbaler Napolija Gonzalo Iguain.

Naime, da je posle prvog i drugog gola za 2:2 protiv Lacija, a nakon 0:2 na poluvremenu, Iguain iskoristio penal za 3:2 i doneo Napoliju rezultat vredan Lige šampiona – trener ove ekipe naredne sezone bio bi niko drugi do: Jirgen Klop!?

Ovo je, uoči utakmice Napoli – Lacio, izjavio legendarni nemački fudbaler, trener i funkcioner, Franc Bekenbauer. On je u intervjuu za "Skaj Sport Dojčland" rekao da ima saznanja o tome da će Klop, koji se posle sedam godina rastao sa Borusijom Dortmund, preuzeti Napoli pod uslovom da ovaj klub izbori plasman u kval. za Ligu šampiona.

"Sledeće sezone Klop će raditi na jugu Italije, u Napulju", rekao je Bekenbauer, uslovljavajući taj epilog sa 40 miliona evra koliko donosi otprilike plasman u Ligu šampiona.

Ako je verovati "Kajzer" Francu, onda je Iguain promašio i bogat budžet i jednog od najvećih trenera današnjice, posle čega pred Lorentisom ostaju mogućnosti o kojima se pričalo i ranije: Mihajlović, Vićenco Montela iz Fiorentine ili Unai Emeri iz Sevilje.

Hajde da sačekamo još par dana...

Komentari / 0

Ostavite komentar