И Звезда зове Красића, али и Жигића и Нинковића!

Челници Црвене звезде, осокољени Божовићевим доласком у клуб, контактирали су тројицу бивших репрезентативаца.

Фудбал 01.06.2015 | 19:00
И Звезда зове Красића, али и Жигића и Нинковића!

Велики планови с Миодрагом Божовићем!

Време ће показати и колико реални...

Челници ФК Црвена звезда, дан пре него што би Управни одбор требало да потврди договор постигнут с новим тренером "Грофом" Божовићем, ушли су у процес формирања првог тима за сезону 2015/16, која почиње већ 8. јуна прозивком и првим тренинзима, односно 22. јуна у 1. колу квалификација за Лигу Европе.

Времена нема, али амбиција има.

Из Љутице Богдана стижу информације да су обављени први разговори са Милошем Красићем, Милошем Нинковићем и Николом Жигићем, пишу "Вечерње новости".

Красић тренутно игра за "Б" тим Фенербахчеа и везан је уговором за клуб до јуна 2016. године, уз јаку плату, какву у Звезди не би могао да има. Уз подсећање да га зове и Партизан, вероватно би позајмица била опција када је Звезда у питању.

Нинковић је слободан играч након што је Евијан испао из Лиге 1, па није немогуће да га Звезда убеди у повратак на "Маракану", иако је популарни "Нине" пре годину дана опраштајући се рекао да нема снаге више да игра у српском фудбалу и да му је ближа помисао да заврши каријеру. Нинковић, наводно, размишља о Кини.

Жигић је дуго чекао да му се јави неки од енглеских клубова, после растанка са Бирмингемом (2010-2014), јер му је недостајала једна година рада и живота у Енглеској да стекне право држављанства. Тек на пола сезоне, људи из Бирмингема позвали су Жигу, па су две стране привеле сезону крају заједнички, али се ту друга сарадња и завршила.

Да ли популарни "Жига" има намеру да се враћа у српски фудбал? Тешко је рећи.

"Звезда је већ започела преговоре око долазака Милана Родића (Зенит), Радета Крунића (Борац) и Марка Иванића (Војводина), а скаутирала Андража Шпорара и Марка Вукчевића (Олимпија), Милана Гајића и Немању Антонова (ОФК Београд) и још неколико млађих играча...", пишу "Новости".

"И да смо на позитвној нули било би тешко пронаћи средства на годишњем нивоу. Треба играти квалификације за Лигу Европе са неким из Казахстана који играча плаћају по два милиона евра, као Астана за Максимовића. Морају сви да схвате, Звезда нема новца за наше најбоље играче, јер да је имала ми бисмо већ ангажовали Гаћиновића, Савића-Милинковића, Пешића, Чаврића, Крунића...", рекао је генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић у разговору за тај лист.

"Минулих година се трошило 18-19 милиона евра, а опет Звезда није била шампион. Сада ћемо морати да се за трофеје боримо са 6 милиона евра. Јер, дугови су и даље наш свакодневни проблем и зато морамо да живимо изузетно скромно. Генерално, нема спаса док не дође до приватизације. Мора да се зна ко је газда, овако праве се компромиси, један вуче други и то је погубно. Ово није алиби, ако не будемо шампиони, ја одох сам", поновио је и истакао:

"Морамо да сачувамо овај тим како знамо и умемо. Осим Лазовића надам се да ће сви остали остати. Поготово наших пет бисера. Ми морамо да од трансфера инкасирамо бар два милиона евра, ако у томе не успемо, онда ћемо морати, нажалост, неког да продамо".

Коментари / 0

Оставите коментар