I Zvezda zove Krasića, ali i Žigića i Ninkovića!

Čelnici Crvene zvezde, osokoljeni Božovićevim dolaskom u klub, kontaktirali su trojicu bivših reprezentativaca.

Fudbal 01.06.2015 | 19:00
I Zvezda zove Krasića, ali i Žigića i Ninkovića!

Veliki planovi s Miodragom Božovićem!

Vreme će pokazati i koliko realni...

Čelnici FK Crvena zvezda, dan pre nego što bi Upravni odbor trebalo da potvrdi dogovor postignut s novim trenerom "Grofom" Božovićem, ušli su u proces formiranja prvog tima za sezonu 2015/16, koja počinje već 8. juna prozivkom i prvim treninzima, odnosno 22. juna u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Vremena nema, ali ambicija ima.

Iz Ljutice Bogdana stižu informacije da su obavljeni prvi razgovori sa Milošem Krasićem, Milošem Ninkovićem i Nikolom Žigićem, pišu "Večernje novosti".

Krasić trenutno igra za "B" tim Fenerbahčea i vezan je ugovorom za klub do juna 2016. godine, uz jaku platu, kakvu u Zvezdi ne bi mogao da ima. Uz podsećanje da ga zove i Partizan, verovatno bi pozajmica bila opcija kada je Zvezda u pitanju.

Ninković je slobodan igrač nakon što je Evijan ispao iz Lige 1, pa nije nemoguće da ga Zvezda ubedi u povratak na "Marakanu", iako je popularni "Nine" pre godinu dana opraštajući se rekao da nema snage više da igra u srpskom fudbalu i da mu je bliža pomisao da završi karijeru. Ninković, navodno, razmišlja o Kini.

Žigić je dugo čekao da mu se javi neki od engleskih klubova, posle rastanka sa Birmingemom (2010-2014), jer mu je nedostajala jedna godina rada i života u Engleskoj da stekne pravo državljanstva. Tek na pola sezone, ljudi iz Birmingema pozvali su Žigu, pa su dve strane privele sezonu kraju zajednički, ali se tu druga saradnja i završila.

Da li popularni "Žiga" ima nameru da se vraća u srpski fudbal? Teško je reći.

"Zvezda je već započela pregovore oko dolazaka Milana Rodića (Zenit), Radeta Krunića (Borac) i Marka Ivanića (Vojvodina), a skautirala Andraža Šporara i Marka Vukčevića (Olimpija), Milana Gajića i Nemanju Antonova (OFK Beograd) i još nekoliko mlađih igrača...", pišu "Novosti".

"I da smo na pozitvnoj nuli bilo bi teško pronaći sredstva na godišnjem nivou. Treba igrati kvalifikacije za Ligu Evrope sa nekim iz Kazahstana koji igrača plaćaju po dva miliona evra, kao Astana za Maksimovića. Moraju svi da shvate, Zvezda nema novca za naše najbolje igrače, jer da je imala mi bismo već angažovali Gaćinovića, Savića-Milinkovića, Pešića, Čavrića, Krunića...", rekao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić u razgovoru za taj list.

"Minulih godina se trošilo 18-19 miliona evra, a opet Zvezda nije bila šampion. Sada ćemo morati da se za trofeje borimo sa 6 miliona evra. Jer, dugovi su i dalje naš svakodnevni problem i zato moramo da živimo izuzetno skromno. Generalno, nema spasa dok ne dođe do privatizacije. Mora da se zna ko je gazda, ovako prave se kompromisi, jedan vuče drugi i to je pogubno. Ovo nije alibi, ako ne budemo šampioni, ja odoh sam", ponovio je i istakao:

"Moramo da sačuvamo ovaj tim kako znamo i umemo. Osim Lazovića nadam se da će svi ostali ostati. Pogotovo naših pet bisera. Mi moramo da od transfera inkasiramo bar dva miliona evra, ako u tome ne uspemo, onda ćemo morati, nažalost, nekog da prodamo".

Komentari / 0

Ostavite komentar